Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Лингуини със студен сос от пушена сьомга и каперси

Лингуини със студен сос от пушена сьомга и каперси Снимка: Стоян Георгиев
Лингуини със студен сос от пушена сьомга и каперси Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това ястие става изключително бързо, но чарът му е не само в това, но и в невероятния му "морски" вкус.

Начин на приготвяне

Нарежете сьомгата на тънки ивици, а маслините и чушката - на тънки колелца.

В голяма тенджера с подсолена вода сварете лингуните за 8 минути.

Пригответе студения сос, като смесите всички продукти в купичка и разбъркайте добре.

Добавете ситно нарязания копър, посолете и подправете с черен пипер.

Отцедете пастата и подправете с черен пипер, сол и 2-3 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре и разпределете в чиниите за сервиране.

Отгоре залейте със соса, в средата поставете от сьомгата, а отстрани - маслини и чушка.

Настържете малко пармезан и добавете и нарязан на ленти.

Да ви е сладко.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените