Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Ориз с праз и маслини на фурна

Ориз с праз и маслини на фурна Снимка: Стоян Георгиев
Ориз с праз и маслини на фурна Снимка: Стоян Георгиев
Ориз с праз и маслини на фурна Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Започваме седмицата с една класическа рецепта - ориз с праз и маслини на фурна.

Нарежете почистения и измит праз на колелца и го запържете в 5-6 с.л. загрят зехтин за около 10 минути, като бъркате често.

Ние използвахме зехтин, в който са престояли маслини.

Пържете, докато лукът стане прозрачен и омекне.

Добавете част от почистената мащерка и ориза и разбъркайте добре.

Сложете маслото, а след като се стопи - налейте виното, и добавете почистените от костилките маслини.

Посолете и подправете с черен пипер, добавете и останалата мащерка.

Налейте 600-700 мл вода, разбъркайте и изсипете в съд за печене.

Печете около 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднесете ястието с препечен хляб и маслинена паста.

Оставете да се охлади за 15 минути, преди да поднесете.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените