Талиатели с риба тон и каперси

Здравейте,

Харесваме ястията с паста и изобщо сме любители на италианската кухня.

Има две много прости правила, които трябва да спазвате - да сварите правилно пастата и сосът да се получи.

Разбира се, най-добре се получава, ако подправките са току-що набрани.

Начин на приготвяне

Загрейте 6-7 с.л. зехтин, добавете обелените и смачкани скилидки чесън и разбъркайте.

Оставете около минута и сложете рибата.

Разбъркайте внимателно, без да натрошавате прекалено рибата и гответе 3-4 минути.

Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, посолете и гответе няколко минути, като бъркате често.

Налейте виното и разбъркайте. В края сложете каперсите и накъсайте листата на 2 клонки пресен риган.

През това време сварете пастата според указанията на опаковката.

Отцедете леко и изсипете в съда със соса.

Налейте малко от водата, в която е варена пастата и разбъркайте много добре.

Сосът трябва да полепне добре по пастата и да се сгъсти. Ще ви отнеме още 4-5 минути.

Добър апетит.

Новините

Най-четените