Теч на масло приземи самолет на Germanwings

Самолет на нискотарифната авиокомпания Germanwings извърши принудително кацане в Щутгарт заради теч на машинно масло. Това е наложило единият от двигателите на самолета да бъде изключен. Airbus A319 е изпълнявал полет до Венеция от Кльон с 123 пасажери и екипаж от петима служители на компанията, притежавана от германския авиопревозвач Lufthansa.

Germanwings обясниха, че става дума за рутинна процедура по безопасност, а не за аварийно кацане. Пътниците ще бъдат превозени по-късно до Венеция с друг полет. Всички са в добро здравословно състояние.

Това е поредна неприятност за компанията, след като на 24 март вторият пилот Андреас Лубиц разби самолет със 150 души във френските Алпи. Лекувал депресия и самоубийствени намерения, Лубиц е летял, въпреки че в Germanwings са знаели за неговите проблеми. Във фаталния ден той останал сам в кабината и поел курс към плавно снижаване, за да излъже автоматизираните системи против резки маневри в Airbus A320.

Вчера, 3 април, още един самолет на авиокомпанията се приземи аварийно във Венеция, след като пътничка е изпаднала в нервна криза. Очевидци разказват, че тя получила паническа атака, когато машината започнала курс към снишаване над Венеция, намалявайки височината след задминаване на Алпите. Полетът бил от Хановер до Рим.

Новините

Най-четените