Разследването потвърждава: Руска ракета е свалила полет MH17

Полет MH17 на "Малайзийските авиолинии" над Източна Украйна е бил свален от ракета "Бук", транспортирана от руска военна бригада. Това обяви днес международният екип от следователи, разследващи трагедията.

Внимателен анализ на видеозаписи е установил, че ракетата "Бук" е била докарана от базирана в Русия руска военна част.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. В катастрофата загинаха всички пътници на борда, както и екипажът на самолета - общо 298 души.

Русия отрича да е замесена по какъвто и да е начин в свалянето на самолета и твърди, че руско оръжие не е използвано за целта.

На специална пресконференция за представяне на резултатите до момента от разследването на инцидента Вилберт Паулисен от холандската национална полиция потвърди, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск.

"Всички превозни средства в конвой, носещ ракетата, бяха част от руските въоръжени сили", коментира той.

По време на пресконференцията на следователите по случая бе показан и филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС. Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

#1 TheRock 24.05.2018 в 14:21:51

Казах ли ви аз, че няма да има световно в Русия! Позор за Русия! Приковете тази лицемерна пасмина на стълба на позора!

#2 Conspirator 24.05.2018 в 17:54:38

''Изводите са обосновани само и изключително чрез компютърно редактирани изображения от социалните медии'' Въпросът е. Защо американците не предоставят спътникови данни за този безоблачен ден на трагедията и въпросът да приключи? Не притежават такива данни? Разбира се,че ги имат,но също така е вярно,че и руснаците ги имат. Нескопосан опит за проваляне на Световното по футбол. Единственото вярно в статията е,че ракетата е руска. Поради липса на друг производител.

#3 TheRock 24.05.2018 в 19:05:19

Дрън дрън! Като няма какво друго да кажеш!

#4 VK 24.05.2018 в 19:08:03

Може би искаш и клип, как стрелят по самолета? Обаче, много се съмнявам, че и това ще е недостатъчно за доказателство. Руска била ракетата - ми да, ама и платформата, дето я е разнасяла пак е руска. Или евреите са я откраднали от бойно поделение и са я разкарвали 300 км за да бутнат пътнически самолет и да го лепнат после на руснаците. Да само световния еврейски заговор може да сътвори подобна гадост, нали? Откъде ви събират, все такива експерти, да защитавате руснаците, не проумявам. С конкурс за простотия ли ви набират, или вие сами си намирате тази работа? На всички нормални хора е ясно кой, как и защо, ама вие продължавате да творите истории.... А ако и сами си вярвате, то положението е неспасяемо.

#5 Specifier 24.05.2018 в 19:22:46

ТОВА ОТДАВНА Е ИЗВЕСТНО, сега само получи юридическа обосновка. В самата Русия разследващ екип на "Дождь", разкри името на началника на батареята...

#6 dedo adji 24.05.2018 в 21:30:22

.... По време на пресконференцията на следователите по случая бе показан и филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна. .... Къде беше тоя филм 4 години? Дайте да го видим.

#7 VK 24.05.2018 в 21:45:31

Къде беше тоя филм 4 години? Дайте да го видим. ---------- https://www.youtube.com/watch?v=rhyd875Qtlg https://www.youtube.com/watch?v=W-np3_Xa5kE

#8 Conspirator 24.05.2018 в 23:47:51

Само за справка. Самолетът е ''свален'' с 1500 метра от украинските диспечери десет минути преди попадението.Летял е на височина 11 000 метра,преди да го снижат на 9 500.Също така е напуснал курса си и бил отклонен наляво-точно където са били сраженията.Това е строго документирано,а не е фейк. Друга подробност.''Таванът''на Ан-24 е 7 600 метра.Ако някой се опитва да вмени,че операторите на БУК-а,независимо дали са руснаци или украинци,са ''сбъркали''някакви си 2000 метра и не могат да направят разлика между товарен и пътнически самолет,значи е идиот или просто предубеден. Крайцерската скорост/cruise speed/ на Боинга е 950 км.ч.а тази на товарния самолет е 460 км.ч. И това ли са сбъркали. С едно нещо съм съгласен със Свински.Само около 4 процента от хората могат да мислят самостоятелно.Въпросът е дали си от тези четири процента или се пришиваш към тях. За останалите е ясно.Тука има-тука нема.И търкане на билетчета.

#9 VK 25.05.2018 в 00:01:42

Конспи, Ма що не одиш да спориш с експертите в Холандия, ми се репчиш тук> Нали си спец по тия/всичките/ работи - оди им друпни едно слово колко са некадърни. Напиши една статия в която ти дойде на ума световна медия(даже и руска) и разобличи "подлите лъжци", дето клеветят Русия. Но много моля, не се опитвай да обясняваш, колко била нескопосана информацията на мен и останалите простосмъртни , дето си нямаме и понятие от световни и галактически конспирации. Не сме дорасли да разберем словото ти....

#10 VK 25.05.2018 в 00:25:32

Самолетът е ''свален'' с 1500 метра от украинските диспечери десет минути преди попадението. ----------------------------------------------- От украинските диспечери или от "испанския" диспечер ? +++++++++ Това е строго документирано,а не е фейк. ----------------------- строго, строго .....колко да е строго, та се е изплъзнал този факт, а не фейк, на бандата следователи в Холандия, при това толкова важен за разследването. Ми бук май до 10 км целеше , ако е бил на 11км, то би му се разминало? На Бойнг-а и хората в него, нали! Още повече, че жертвите са предимно холандци - на кой му пука кой точно е виновен, Русия или Украйна , та да имат някакви "съображения" кого точно да обвинят за смъртта на близо 300 души? Или Украйна е гад , ама наш гад.... сега разбирам Мое ли сте толкоз вдъбнати...

#12 VK 25.05.2018 в 01:00:45

Хахахахахахааааааа! Тая новина ме разтърси! --------------------- Така те разтърси ,че не разбра точно каква е новината Че ракетата е руска е ясно , ама че е била част от руска военна част, по-точно в Курск, май не успя да прочетеш. Обаче си сигурен, че същата може да е доставена (на кого???) от некви арабски страни. Тия арабески си се движат свободно из Русия и Украйна , с ракета под мишница, и то в зона на бойни действия.... Явно не е бил само един "Бонд", щото проклетията доста тежи ( около 700 кила), ми цяла банда "Бонд"-ове. И за Скрипал също усети навреме. Гадовете искат да злепоставят Русия. Браво, разобличи ги!

#13 dedo adji 25.05.2018 в 01:13:13

Компетентната холандска комисия след 15 мес. разследване установи това, което беше ясно на 15-я ден, че ракетете без съмнение е руска (отде ще се вземе в Украйна американска) и НЯМА доказателства КОЙ я е изстрелял. След още 30 мес. изведнъж откриха бригадата в Курск, маршрута и номера на камиона, който я е превозил. Какти и имената на заподозрените: Альоша от Мухосранск, Серьожа от Запойск и Федя от Херодревск. Но все още не знаят кой и защо е изстрелял ракетата, според ТАСС, която не съществува от 27г. Необорими доказателства за павета и ибрикчии. И за едиун, дето го триеха, но той са самоизтри.

#17 TheRock 25.05.2018 в 09:59:45

Ха ха ха ха!!! МарковияКомпир пак не е разбрал. Ебах ти и тъпанара!

#18 TheRock 25.05.2018 в 10:12:18

Само като се сетя колко тонове лъжи изсипаха руските пропагандни медии! То не бяха "испански" диспечери, украински Су 25. Нищо добро не чака Русия вече, ще бъде третирана като държава - терорист!

#19 TheRock 25.05.2018 в 11:26:48

Руска измет! ====== Руснаци крадат чаршафи, покривала и чинии от хотели в Турция (видео) На 9 май празнуващи Деня на победата разгромили хотел в Анталия https://www.faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/rusnatsi-kradat-charshafi-pokrivala-i-chinii-ot-hoteli-v-turtsiya-video ======= https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Edy6ng4nVr0

Новините

Най-четените