Румен Радев се снима с Владимир Путин

Президентът на България Румен Радев се снима с руския си колега Владимир Путин по време на церемонията за отбелязване на 100 години от края на Първата световна война.

Радев присъства на Парижкия форум за мир.

По думите на българския президент по-късно научният потенциал трябва да бъде справедливо разпределен между Запада и Изтока, за да бъдат заличени различията.

Предложение на държавния глава е изграждане на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа.

Радев настоява за свързаност между научните постижения в Западна и Източна Европа. Той допълни още, че Източна Европа все пак изостава при развитието на човешкия капацитет.

Според него са необходими още много млади хора в областта на науката и технологиите.

Президентът смята, че на младите хора на Балканите трябва да бъдат осигурени образование и възможности по най-високи стандарти и присъединяването им към водещи научни екипи.

Той подчерта, че Първата световна война е започнала на Балканите и все още стабилизирането на региона е от първостепенна важност.

По идея на Радев Международният институт за устойчиви технологии ще представлява регионален проект, който ще се фокусира над върховите технологии и науката.

Изследователската инфраструктура трябва да води до резултати, които са конкурентоспособни в международен план.

#1 sim4o 11.11.2018 в 21:25:20

... "Предложение на държавния глава е изграждане ... за устойчиви технологии в Югоизточна Европа. ..По идея на Радев Международният институт за устойчиви технологии ще представлява регионален проект, който ще се фокусира над върховите технологии .. Изследователската инфраструктура трябва да води до резултати, които са конкурентоспособни в международен план. .." ----------------- И ?? Какво ново? Вече ИМАШЕ един президент, дето развиваше технологична инфраструктура: „Гордея се да бъда патрон на този проект. Преди години не си представях, че на мястото на стари казарми ще имаме научно-технологичен парк“ .. "София Тех Парк е казуа за България на бъдещето, която е водеща в региона, която да задържи младите хора. Това е казуза на иновациите и високите технололгии" ... ... " .. "Първият научно-технологичен парк на Балканите беше открит в София. Проектът с официално име Technology Innovation Network, който ще бъде известен като София Тех Парк .. Общо са изградени около 35 хил. кв. метра застроена площ, както и допълнителна прилежаща инфраструктура, многоетажен паркинг, спортни площадки. Компанията "Уолтопия" също изгражда своя голяма сграда." Уолтопия, да припомня е фирма, дето монтира едни пластмасови неща за катерене , върху метално носещо скеле с дюбели - това е т. нар. "катераческа стена", дейността на сръчните български монтажници е по цяла Европа! .... Ей как ние, българите, вървим с големи крачки напред .. Направили сме спортни площадки, паркинг, пешеходна пътека над булевард, застроихме и 35 000м2 площ, преместили сме на "Уолтопия" счетоводството от Младост в центъра - и ей ни - технологични лидери! Сега можем да барнем още паркинги, бетонова пешеходна пътека, санираме , малко гипскартон , минерална мазилка - и ей ни ПАК ЛИДЕРИ В устойчиватите технологии в Югоизточна Европа. Който го може, го може! Българите сме най-големите, ние сме задружни, продължаваме напред!

#2 sim4o 11.11.2018 в 21:39:41

Та вдигна, вдигна Плевнелиев високо летвата.. Ей го, врътна паркинзи , преместиха на "Уолтопия" счетоводството от Младост - и стана Техпарк за чудо и приказ и всичко вече е иноватовно и е единство, творчество , красота и детска планета! А да видим на Радев иновативният парк какъв ще е. Иначе и за международните контакти има да стига .. Плевнелиев е светлинни години напред - да припомним, той е имал влияние и върху руската политика - надълго си е говорил с Лавров ! Ето : Плевнелиев! Той е нашият политик с най-големи позиции из международните среди! .. И знае езици, и всичко ..! "Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .." Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО! Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга! Преди време имахме ли , да запитам, така приемани хора - че американските президенти да им вдигат сакото от обич .. ... ?? И не ни ли се разтупва сърцето .. ние, българите - представени от нашият президент - сме вече на маса №2 ! .. Обама и Обамовица да ни хвърлят сегиз - тогиз , по едно око по време на вечерята. А?? От маса номер две, може и директно да се комуникира: "Какво е това? Супа? Аз много обичам супа! Чорбата е турско ядене, ние сега повечето ядем супи!" Да повторим, че е важно: " Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко .Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. Та така! За търсене на авторитетно мнение на английски - може би се набира 1 ... За даване на решения , на руски - набираме 2 .. За връзка с оператор - 3 .. За говорене надълго, на перфектен немски - 4 .. Булгар! Булгар! И ний сме дали нещо на света !

#3 dedo adji 11.11.2018 в 22:24:36

Симчови идиотизми за подвизите на Плювналиев. А Радев се ръкостиснал с Тръмп и се снимал с Путин. Хванал Господа за шлифера. Какво търси български президент на форум, на който се чества разкъсването на България? Остава догодина да отиде на поклонение в Ньой за 100 годишнината от Ньойския договор.

#5 Dox 11.11.2018 в 22:59:29

Е как какво търси! Присъства на форум в Париж /за мир/, на който се отбелязва и 100 години от края /не началото/ на ПСВ, като по този начин демонстрира и позицията на България. Какво - да откаже поканата и да им каже: "Аз няма да дойда, щот сме ви сърдити за дет едно време вие ни разпокъсахте" - и да им обяви война, така ли? Освен това е напомнил, че ПСВ е започнала на Балканите, а те и днес все още са нестабилен регион, а всеки знае от кого зависи тази стабилност. Намекнал е, че трябва да се стопят някои различия м/у западна и източна Европа и т.н. Това не е Плевнелиев, все пак.

#6 sim4o 12.11.2018 в 00:32:10

dedo adji | 11.11.201822:24 Симчови идиотизми за подвизите на Плювналиев. А Радев се ръкостиснал с Тръмп и се снимал с Путин. .... ------------------- Че и Бойко Борисов се ръкува с Тръмп , па и "Конграчулейшън" му викаха и постигна огромни международни успехи.. кво толкова .. А Плевнелиев е непостижим: 1.Той е с вдигано сако в Белия Дом .. освен неговото сако, там има само една синя рокля надигана , по времето на Бил Клинтън и нищо друго! 2.Оказвал е влияние на политиката на много държави. Ако щете - и на Русия! Лавров, Меркел, Обама са му са се обаждали , за съвет и подкрепа.. 3.Бил е на маса № 2 .. имал е възможност да комуникира директно с домакините .. "Ах, пърдон, извинете, оцапах ви бохчата... Ц... ц... ц... Тюх да се не види!." 4.Плевнелиев ПРЪВ Е РАЗВИЛ ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИНОВАЦИОННИТЕ ЦЕНТРОВЕ .. По неговите стъпки вървят вече.. Решението на Росен бе много простичко, но ефективно.. Врътна бетонова пасарелка над булеварда, асфалтира подредени паркинзи , малко нови офиси, малко саниране , преместиха на "Уолтопия" счетоводството от Младост - и ей ни - имаме си технопарк и сме технологични лидери на Балканите ! А вие-Радев се бил видял с тоя-оня , бил се фотографирал Бе ИСТИНАТА Е В СРАВНЕНИЕТО .. Смешно е Корнелия , смешно е! Ето бе, четете : ""Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .."

#7 sim4o 12.11.2018 в 00:37:03

Нима ще отричате - на Плевнелиев инициативата си стана Техпарк за чудо и приказ и всичко вече на Цариградско , е иновативно и е единство, творчество , красота и детска планета! А да видим на Радев иновативният парк какъв ще е. Ще има ли толкова единство, творчество и красота, както при Росен?

#9 sim4o 12.11.2018 в 09:10:41

Bichkiiata | 12.11.2018 06:33 Симчо ...прави ли ти впечатление, че путя е пораснал с поне едно петнайсе сантиметра и се рее високо над Румбата, т’ва извисяване има и количествени измерения: чувам че батюшките пак че ни отлепят нови актуализирании “преференциални” цени зимъска на газта...ще трябва пак да вкараш в употреба самовара задвижван с кюмур.. --------------------- Уфф , Бичкийче, странни сте русофилите Ние говорим за България , за това как ставаме Център на Техиновациите ,за това какво е мястото ни в Международната политика , как сме влияели на разни държави и как Лавров, Меркел - постоянно са звъняли на наши политици - а вие ненадейно .. се примъкнете със самовари под мишка . Ми вземете си електрически самовари бе ! .. Или не ви отърва, че токът за тях, ще е от американските ТЕЦ ? SamVaims може и да е отявлен расист, ама виж какво каза на 10.11.2018 в 17:01 .. ".. зловонен дъх на русофил." Иначе тя и Деси Радева към 180 см. (Булгар! Булгар!) ама Путин явно е стъпил по-високо и то на снимката се вижда. А за Договора за ГАЗТА на Бакърджиев, вие, червенушките не спряхте да мърморите .. що така било , що такъв газ сме получавали .. Ето и в Иво Прокопиевия "Капитал" "24 окт 1998, 1878 прочитания Документираните капани в договора с “Газпром” .." Васил Филипов във в. “24 часа”. За първи път високопоставена (макар и доскоро) личност в прав текст твърди, че договорите с Москва закопават Булгаргаз и че националните интереси в този случай не са защитени (със силен намек, че са продадени). Това директно хвърля камъни в градината на вицепремиера Евгений Бакърджиев, който де факто “уреди” сделката при срещите на четири очи с Рем Вяхирев. Така и не стана известно какво точно си казаха на тези срещи (те бяха поне две) Вяхирев и Бакърджиев. Според Васил Филипов резултатът от прегръдките с шефа на “Газпром” е катастрофален за интересите на България и на Булгаргаз, които са изтъргувани. Отговорът на Бакърджиев беше, че ексшефът на Булгаргаз, когото вицепремиерът преди няколко месеца обяви за слънчасал, сега “явно е настинал”. “Явно се е уплашило детето (Филипов)”, заяви той, подхвърляйки, че приключва проверка в Булгаргаз..." Вейте червени знамена, плюйте по Бакърджиев и доставката на газ , носете си самоварите под мишка и ги изтъпанвайте по всякакъв повод .. ама не може да засенчите приноса на Плевнелиев !

#10 Kenny McCоrmick 12.11.2018 в 09:26:28

Кака Деска отново е скандална - няма грим, няма прическа, все едно допреди малко е претакала зелето и сега просто е наминала да се щракне

#11 sim4o 12.11.2018 в 09:28:17

Червенушките със самоварите с този газ се не спряхте. Ето какви са фактите за това, дето е постигнато в договора на Бакърджиев: .. "По-ниската цена на газа в момента е голямата гордост на екипа на Евгений Бакърджиев. базовата цена (т.нар. Ро) е 82.50 долара за 1000 куб.м, при предишния договор тя е 89.50 долара за 1000 куб.м. На практика обаче основната причина за понижаването на цената не се дължи на някакъв голям пробив в позицията на “Газпром” Формулата е почти еднаква с тази от предходните договори. Тя е умножение на два елемента - базова цена, която е постоянна, и множител, който се променя с промяната на международните цени на мазута и газьола.. Т.е., когато сме постигнали договорката с “Газпром”, международните цени на мазута вече са били спаднали значително и спадът в процентно съотношение за последните пет месеца не може радикално да свали цената на газа. Новото при формулата “Бакърджиев” е, че базовата цена се разделя на два компонента. При предишната формула се индексираше цялата базова цена. При договора от април 10% от нея запазват стойността си, останалите 90% подлежат на индексация в зависимост от международните цени на мазута. Всъщност оценката дали цената на газа е висока или ниска най-справедливо ще се получи от това дали частта от икономиката, която е на газ, е рентабилна или не. Торовите заводи първи фалираха единствено заради цената на газа. Стъкларската промишленост едва-едва се държи. Топлофикациите оцеляват единствено благодарение на субсидии. Има ли капани в търговските договори Ефектът от авансовото плащане (виж текстовете на договора) и предвидените от договора гаранции е, че се блокира голям обем от оборотните средства на Булгаргаз .. 9-месечието на 1998 г. осчетоводената стойност .. Средномесечната цена на доставката излиза 27 млн. долара. Като се прибавят 5% .. общата стойност на блокираните пари по гаранцията за доставките е 28.3 млн. долара. Към нея се прибавят още 27 милиона за първоначалната вноска по авансовите плащания за доставките плюс допълнителна сума.. ... Транзитната такса пък вместо исканите 2.45 долара на 1000 кубически метра (такива бяха изчисленията на Булгаргаз и Комитета по енергетика само преди няколко месеца на базата на актуализираната оценка на съоръженията) е договорена на 1.65 долара. Сериозен капан е и клаузата за плащане на заявените доставки. Ние трябва да плащаме не само доставките, но и разликата между заявените и ползваните количества по 75% от средната цена, действала за периода. .. ... предвидена доставка до 4.4 млрд. куб.м. .. Ако проблемът с плащане на заявените, а не на ползваните количества се разгледа заедно с проблема за високата цена, става ясно какво е бъдещето на газовата индустрия и потребление в България. От една страна, цената е такава, че изяжда рентабилността на предприятията, от друга, Булгаргаз се е ангажирал да плаща амбициозни количества, които няма кой да потребява. .." --------------- Ами такъв е договорът, това е постигнал екипът и да мърморите, Бичкийче , да търсите под вола теле, да викате "седерастите ни закопаха с газта" , да размахвате червени знамена и да подмятате самовари - нищо няма да промените . А за много неща не сте и прави.

#12 sim4o 12.11.2018 в 09:30:28

Kenny McCоrmick | 12.11.201809:26 Кака Деска отново е скандална - няма грим, няма прическа .. --------------- Кака Деска е против сексизма и против клипа на Башар Рахал! Тя подкрепя Мерил Стрийп и движението МеТоо ! Ей така ще е - без грим и прическа!

#13 TheRock 12.11.2018 в 12:12:57

https://mega.nz/#!MngBkA7Z!twwrFASzkXCS8TdEe4dvgrknjoPT8THK5Tt3XzgzXVM

#14 TheRock 12.11.2018 в 12:13:39

Още сутринта като видях снимката и се разсмях с глас… Няма такова унижение за президента на България… Все едно са на колене до господаря си… Отврат.

#15 dedo adji 12.11.2018 в 12:34:41

Браво на Бичкията, забеляза, че дребният Путин излиза по-висок от Радев, а кенчето гледа грима на кака си Деси. Кой от каквото разбира.

#16 sim4o 12.11.2018 в 12:42:44

Радев се е срещал и с Макрон и с Тръмп.. Отвсякъде ни унижават! Прав е Роко Павето , всички знаем майка му какво работи, ама е прав .. Иначе можеше да си стои Радев сам и горд , загърнал се в плащеницата на мълчанието! Ама те - отвсякъде са го начоколили и напинят да се здрависват и да се снимат с него .. унизители! Така е бил и предният ни президент Росен Плевнелиев- уж с много контакти, ама то всъщност унижения - Лавров и Меркел са му звъняли много пъти по нощите, та да си говорят .. Слагали са го и на Маса №2 .. според някои - да го гледат Обамови отблизо как яде супата .. Каква е таз наша българска съдба бе ..

#17 TheRock 12.11.2018 в 13:31:36

sim4o | 12.11.201812:42 ЕПМ!

Новините

Най-четените