Преговорите по "Турски поток" са замразени

Анкара обяви, че преговорите по проекта за газопровод "Турски поток" са "замразени" поради разногласия между страните, предаде АФП.

"Не казвам, че преговорите са се провалили, казвам, че се замразяват", заяви Сефа Садък Айтекин, помощник-съветник в турското министерство на енергетиката и природните ресурси.

Той обясни патовата ситуация с "липсата на взаимно доверие" и се обяви за "по-голяма гъвкавост" между страните.

Миналия месец бившият турски министър на енергетиката Танер Йълдъз отрече слуховете за проблеми между Анкара и Москва по този проект. Той увери, че са в ход преговори за окончателно одобрение, с който се предвиждат доставки на руски газ за Турция и чието строителство трябваше да започне през юни.

По същото време в руската преса се появиха информации за разногласия относно цените на "синьото гориво".

Проектът за "Турски поток" беше обявен от президента Владимир Путин на 1 декември 2014 г. по време на неговото посещение в Турция. Тогава стана ясно, че този бъдещ газопровод с капацитет от 63 милиарда куб. м. ще замени проекта за "Южен поток" със същата мощност, който трябваше да свързва Русия и България по дъното на Черно море.

#1 Шебек Хасан 11.09.2015 в 19:19:30

Абе амсалаци, що не пишете за новината, че Обама се скарал на Държавния департамент, за дето са накарали нашите посеричи да спрат руските самолети, без да се консултират с него. Нали оня комсомолец Митов излъга /като ром/, че това решение било взето напълно самостоятелно. Лъсна му голия г*з. Дето се вика - Прекален демократ и на Обама не е драг.

#2 TheRock 12.09.2015 в 13:16:04

Нещастните блядове!!! Винаги са играли с Турция срещу България!!! А такава новина няма драги ми маймуне!!

#3 TheRock 12.09.2015 в 13:19:10

Вчера президент США Барак Обама прокомментировал информацию о российских войсках в Сирии. В частности, он назвал «большой ошибкой» поддержку режима сирийского президента Башара Асада. По мнению Обамы, российское вмешательство помешает планам антиисламистской коалиции достичь политического разрешения конфликта в Ираке и Сирии. При этом он пригласил Россию к сотрудничеству в борьбе с «Исламским государством» вместе с коалицией. http://www.novayagazeta.ru/news/1696471.html?utm_source=see_also&utm_medium=click&utm_content=nextclick&utm_campaign=relap_vs_nextclick ....... Статиите на българските вестници се пишат от Москва.

#4 dedo adji 12.09.2015 в 14:00:06

Шебек, моля не бъркай хубавото питие РОМ с ЦИГАНИТЕ, които лъжат почти като комсомолците.

Новините

Най-четените