Начините да спечелиш "Оскар" по-лесно

Да спечелиш "Оскар" не изглежда особено лесно. Мнението на филмовите критици се влияе от десетки фактори, а освен това в някои години конкуренцията за златните статуетки е особено ожесточена и оспорвана.

Какво все пак се изисква, за да грабнеш приза?

В повечето случаи филмът трябва да е наистина запомнящ се шедьовър, а актьорската игра в него да е забележителна. Понякога журито предпочита дадена продукция, защото отговаря повече на съвременните обществените нагласи и настроения

Но има и някои дребни и не толкова дребни детайли, които биха могли да спечелят допълнителни точки и одобрение и в крайна сметка да наклонят везните в полза на определен филм или роля. Това може и да е обяснението защо понякога "Оскар"-ът отива не при когото всички предполагат.

За справка - "Титаник", например, печели вместо "Поверително от Ел Ей". Избор, който мнозина не одобряват, но който може да се дължи на разтърсващата любовна история. Холокост, войни, кризи и съдби на хора с увреждания също грабват повече вниманието и, съответно, статуетките.

В галерията ще видите 9 неща, които (може би) помагат за получаването на "Оскар"-а.

#1 Дракон с кисело зеле 13.02.2018 в 11:08:03

Ди Каприо нямаше нужда от завръщане, когато направи "Завръщането", лол. Предвид ролята, която игра там, имам чувството, че оскарчето му го дадоха само за да накарат нета да млъкне.

Новините

Най-четените