Завръщането на "Жокера" и още от филмите на октомври

Върнахме се в офисите след почивката, децата вече са обратно на училище след летните лудории, време е да се върнем обратно и в киносалоните.

Есента и зимата са най-приятните периоди, в които да се настаним удобно в седалката в салона и да се отдадем на качествени заглавия.

А този октомври ще започне ударно - с премиерата на дългоочаквания "Жокера" с Хоакин Финикс в главната роля.

Продукцията ще покаже предисторията на легендарния злодей от Готъм, а режисьорът Тод Филипс планира този път да поднесе на публиката един изтънчен и задълбочен трилър, който да напомня по-малко на DC и повече - на най-добрите майстори в този жанр.

Освен новия филм за Жокера, по кината през октомври ще се запази принципът "за всекиго - по нещо". Ще видим премиерите на още два екшъна - на новия "Терминатор: Мрачна съдба" и на продължението на "Зомбиленд: Втори удар". Те ще носят необходимата доза непретенциозно развлечение и зрелище, гарнирано с остроумни реплики.

Отново този месец излизат три български заглавия. Първото е драмата на Станислав Дончев - "Писма от Антарктида", продуциран от екипа зад "Дъвка за балончета". Благодарение на проф. Христо Пимпирев, който играе себе си във филма, част от снимките действително са направени на Ледения континент.

По-късно през месеца ще бъдат първите прожекции на "Завръщане", който е продуциран и режисиран от Ники Илиев, както и на "Ирина". Вторият отново се очертава като сериозно заглавие, което вече си спечели положителните отзиви на няколко европейски филмови фестивали.

Няма как да пропуснем и тазгодишното издание на кино-литературния фестивал CineLibri, който започва на 5 октомври и продължава до 20 октомври. Аудиторията ще има възможност да гледа продукции от Израел, Испания, Германия, Франция, Швеция, Япония и други държави.

Ето основните заглавия, заради които ще отидем на кино този октомври.

Новините

Най-четените