Гафът, който преобърна "Оскар" 2017

Създателите на "La La Land" със сигурност ще помнят тази нощ, но не заради шестте статуетки, с които си тръгнаха, а заради седмата - онази, която получиха погрешка. За най-добър филм, само за 45 секунди.

Това може би е най-странният гаф в историята на Оскарите. Легендарните актьори Фей Дънауей и Уорън Бийти трябваше да представят победителя в категорията "Най-добър филм на годината" и обявиха името на фаворита "La La Land".

Продуцентите на мюзикъла излязоха на сцената, за да получат наградата си, но внезапно един от тях обяви пред микрофоните:

"Загубихме, между другото".

В разгара на суматохата, втори продуцент каза пред публиката: "Това не е шега. "Лунна светлина" печели за най-добър филм на годината".

За да докаже, че статуетката принадлежи на конкурентите - той дръпна плик от ръцете на Уорън Бийти и го показа пред камерите. Така създателите на "Лунна светлина" се качиха на сцената заедно с екипа на "La La Land", за да получат връчените им по-рано Оскари.

Уорън Бийти се опита да обясни конфуза, като каза, че е получил неправилния плик. На картичката с победителя е стояло името на Ема Стоун (която спечели Оскар за най-добра женска роля за La La Land).

"Искам да ви обясня какво стана току-що. Отворих плика и вътре пишеше "Ема Стоун, La La Land). Затова се загледах във Фей и във вас, не съм се опитвал да бъда забавен".

Водещият на церемонията Джими Кимъл също излезе на сцената и потвърди, че "Лунна светлина" е истинският победител в категорията.

Странното е, че дори в официалния Twitter-акаунт на Филмовата академия беше публикувано съобщението, че най-добър филм на годината отива при "La La Land".

"Много ясно, много ясно, дори в мечтите ми не съм си представял, че това може да се случи. Но мечтите да вървят по дяволите, край, това е истина", каза Бари Дженкинс, режисьор на филма-победител.

По-късно от финансовата компания PricewaterhouseCoopers поеха отговорност за инцидента и се извиниха на всички за объркването.

Пълното видео - още от колебанието на Уорън Бийти дали да обяви победителя:

#1 cuckoofrombg 27.02.2017 в 11:15:58

ХАХАХАХАХАХАХАХА

#3 Dox 27.02.2017 в 23:53:49

Още от сега мога да видя детайлно как ще протече "Оскар 2018", живот и здраве! Първо, ще има отделни помещения, с подсигурена за целта подходяща охрана, за: - Най-добър филм на годината - Най-добра режисура - Най-добър сценарий - Най-добра женска роля - Най-добра мъжка роля - Най-добра детска роля - Най-добър/добра в масовката - Най-добър осветител - Най-добър озвучител - Най-добър/добра гардеробиер/ка/ - Най-добър/добра гримьор/ка/ - Най-добър портиер - Най-добра чистачка - Най-добър готвач /по време на филма/ - Най-добър шофьор - Най-добър зрител на филма Във въпросните помещения ще се съхранява плика, в който ще се съдържа името на победитела. Пликът ще се съхранява в специална каса с шифър, която може да бъде отворена единствено в присъствието на специално назначена за целта Комисия. За отварянето ще бъде съставен протокол, подписан от всеки един член на Комисията. За всяка награда, за всяко помещение ще бъде назначена отделна Комисия. След изваждането на плика, същият се предава на представител на адвокатска кантора с международно признат авторитет. Представителят е длъжен да удостовери пред публиката, че пликът, който ще бъде отворен от специално определеното за това лице е автентичен, че е единствен и че не е заменян с какъвто и да било дрруг плик и че само и единствено този плик е този, който съдържа името на печелещия съответната награда. След това пликът се предава срущу подпис в присъствието на поне трима свидетели на сцената, на определеното за това лице. Всяко неизпълнение на реда по така предписаната процедура ще се счита за корупционна практика, и ще бъде преследвано с цялата строгост на закона. Точка.

#4 ImaIma 28.02.2017 в 15:41:51

Нагласено!

Новините

Най-четените