Актьорите, които се завърнаха през 2015

Животът на позавехналите звезди не е особено забавен. Бил си на върха, а после изпадаш в периферията. Колко е кофти това, показват не един филм. Сетете се за "Бърдмен" , "Артистът" и всички останали филми за актьори, които са изпаднали от челните позиции.

Това обаче не винаги значи край на кариерата. Някои от новите филми, които се появиха на екран през 2015 година, показаха, че брилянтните завръщания в киното са възможни. Други актьори пък успяха да намерят място в телевизионната индустрия и то такова място, каквото не са имали и в най-звездните си години.

Ако се върнем към "Бърдмен" - Майкъл Кийтън така и не направи бляскава кариера след ролята си на Батман през 90-те. Изведнъж се завърна с гръм и трясък под светлините на прожекторите с разказа именно за герой като него, останал завинаги с маската на супергерой, загубил блясъка на славата си. Филмът "Бърдмен" му донесе номинация за Оскар.

Кийтън не е сам. През 2015 година и други актьори минаха по пътя му и се завърнаха в сърцата на зрителите. В галерията ви предлагаме 9-те най-добри завръщания на годината.

#1 e-mil 28.11.2015 в 12:16:35

Райън Рейнолдс къде го слагате при "позавехналите" звезди? В последните 5-6 години има добри роли и редовно напомня за себе си. В 2009 се представи добре в "Предложението". През 2010 получи няколко номинации за "Погребан жив" при това за много трудна роля. През 2011 отново беше забелязан от критиците в "Зеления фенер". В 2014 беше една от звездите в "Пленницата"... Всъщност кариерата му се развива доста добре. Няма хипер-мега-ултра блестящи постижения, но на всеки 2 години влиза в обсъжданията на филми. Джони Деп - също. Вие може и да го помните само като пират, но явно сте пропуснали да гледате "Суини Тод". Всъщност след първият "Карибски пирати" има още 2 номинации за Оскар - за "Пътят към Невърленд" и "Суини Тод". А ролята му в "Алиса" си беше трудна и той я изигра достатъчно добре - като за "Златен глобус". А освен тях и "Туристът", и "Шоколадената фабрика"... и въобще не знам какво не им харесвате на "Златните глобуси". Според мен са достатъчно голяма награда и да бъдеш номинирам там си е постижение. Отделно от това на всеки няколко години играе в популярни и много обсъждани заглавия, макар и без награди - Таен прозорец, Булката труп, Обществени врагове, Ранго, Самотния рейнджър... абе май трябва да гледате повече кино преди да преписвате тъпотии. Ако Майкъл Кийтън наистина беше в периферията, то Деп и Рейнолдс хич не са. Винсент Д'Онофрио всъщност е голяма ТВ звезда и далеч не е известен само с "Мъже в черно". Все пак 10 сезона в "Закон и ред" хич не са малко. Не разбирам как хем отбелязвате телевизията като фактор, хем говорите само за кино постижения? Колин Фарел сериозно напомни за себе си само преди няколко години, когато го гледахме в "Седем психопати" и в римейка на "Зов за завръщане". Да, в тях не игра както "В Брюж", но игра като за трилър и екшън. И двата филма бяха забелязани, така че хич не е бил в периферията.

Новините

Най-четените