Великите филмови роли, които бяха предназначени за друг

Да намериш най-добрия актьор за главната роля във филма си е цяло изкуство. Много често се получава така, че продуцентите и режисьорите са принудени да избират кастинга на принципа "проба-грешка".

От друга страна, всички зрители остават с впечатлението, че актьорът, който играе в ролята на любимия им филмов герой, е избран от първата проба почти без конкуренция.

Истината е, че случаят обикновено е доста по-различен. Колкото и да е странно, има велики роли, в чийто образ трябваше да видим съвсем различни актьори - вижте ги в галерията.

#1 e-mil 30.05.2016 в 01:02:46

Пришълецът. Никой не е предлагал ролята на Мерил Стрийп и тя не се отказва малко преди снимките на филма. Казейл почива в началото на март, а снимките започват през юли. Наистина кастинг екипът я е предложил, но всички са били наясно, че тази екшън роля не е за нея. Не само те - всеки зрител е наясно, че Стрийп е друг тип актриса. И в добавка приятелят и току-що е умрял. Написаното в Looper е чиста измислица - проверете какво казва продуцентът Гордън Каръл! Хубава жена Първоначалният избор не е Мег Райън, а Мери Стийнбъргън. Сигурно не се сещате коя е, но тя е прекрасна актриса с много женско присъствие. А Даян Лейн изобщо не успяват да я привлекат и няма никакъв напреднал етап на подготовката с нея. Лейн отказва предложението заради натоварения си график. Мишел Пфайфър също не е последния избор преди Робъртс. Обсъждани са Валерия Голино, Дарил Хана, Мелани Грифит, Бриджит Фонда и още петнайсетина актриси преди да стигнат до Джулия Робъртс. Даже Мадона е била обсъждана за ролята. Батман Не знам каква разлика виждате между модерния филм за супергерои и примерно класиката "Супермен" от 1978? Впрочем в оригиналната статия на Looper не пише "Тим Бъртън поставя...", а "помага да се постави...". Толкова ли не можете да препишете нещо като хората, ами трябва да си измисляте? Въпросният сценарист Том не е Манкиевиц, а Манкевич. Син е на известния Джоузеф Манкевич. Вземете го научете тоя английски най-накрая! Ролята на Батман не отредена на неизвестен актьор. По-точно не е отредена на никакъв актьор. Манкевич е искал да се изиграе от непознато на публиката лице и толкоз. Няма отреждане. Терминатор Отново ужасен превод. Медавой не е викал Камерън и Хърд при себе си, а е отишъл при тях. И не е предлагал на Шварценегер да остане в продукцията. Той от самото начало е бил в нея. Гейл Хърд и Ребека Кийгън (биограф на Камерън) разказват съвсем различна история. Че първата задача на Камерън е била да намери актьор за ролята а Кайл Рийс. Медавой направо е предложил ролята на Шварценегер. Камерън се е съгласил, но се е безпокоял, че в такъв случай трябва да намери някой още по-едър за ролята на Терминатора. Първите предложения са били Силвестър Сталоун и Мел Гибсън. И двамата отказват. Тогава Камерън се среща със Шварценегер и разбира, че това е неговият човек. Така че всъщност е точно обратното на това, което казвате.

#2 boris 30.05.2016 в 09:01:46

Не съм много запознат с историите от киното, но съм чувал, че Марлон Брандо също не е бил много твърд титуляр за Вито.

#3 e-mil 30.05.2016 в 10:40:08

Брандо е бил оспорван само по време на предварителните обсъждания - продуцентите от студията са били против, защото по него време вече е бил с доста труден характер. Но Копола подробно разказва историята в различни интервюта. Веднага след пробните снимки Брандо става твърд титуляр.

#4 bat Vasko 30.05.2016 в 12:28:25

Бил Мъри като Батман щеше да е доста интересно

Новините

Най-четените