Еротичните приключения на Пинокио и другите версии на куклата-лъжец

Писателят Карло Колоди умира през 1890 г., без да подозира, че произведенията му ще го направят световно известен. Вероятно дори не би повярвал, че неговият Пинокио – куклата на конци, чийто нос расте, когато лъже – ще е персонаж, който деца по цял свят ще разпознават и обичат.

Колоди обаче има щастието да не знае, че на неговия Пинокио е посветен и еротичен филм.

Абсурдно, но е факт. Идеята за растящи телесни части при произнасянето на лъжа е вдъхновило кинотворци от всички жанрове. Пинокио е един масово разпознаваем персонаж и сценаристите често посягат към него, когато нямат някаква нова и оригинална идея. Поредното проявление на проблема с мързела в Холивуд, страхът от рискове и желанието за лесни пари.

Така екранизациите на приключенията на куклата, която иска да стане истинско момче, дори сега са твърде много.

В нашата галерия сме ви представили някои от най-популярните и абсурдни сред тях.

Някои сме гледали като деца, с други сме се сблъсквали като възрастни. До трети не искаме и да припарваме. Дори умишлено пропуснахме версията, която праща куклата в космоса, или тази, в която действието се развива през 3000 г.

Много повече ни вълнуваше възможността един ден най-накрая да видим версията на режисьора Гийермо дел Торо (Hellboy, The Shape of Water, Pacific Rim).

През последното десетилетие плановете му за филм с Пинокио така и не успяха да се реализират, подобно на други негови проекти. В началото на ноември той обяви, че в крайна сметка неговата лента за детския герой няма да достигне до голям екран.

А този филм определено щеше да е нещо интересно. Дел Торо смяташе да използва stop-motion анимация за своята версия. Действието щеше да се развива по време на възхода на Мусолини във властта в Италия, а самият филм щеше да има анти-фашистки нюанс.

Проблемът е, че така и не се намери кой да осигури 35 милиона долара за бюджет за подобен проект.

Вместо това нищо чудно в близките години да получим още някоя изцяло детска версия, която за пореден път да преразказва една и съща история.

Но това пак ще е по-приемливо от порно с Пинокио.

Новините

Най-четените