Снимаха филм за мен. Ужасен е

Вероятно мнозина си мечтаят някой ден животът им да бъде увековечен в холивудски филм. Малцина са тези, които успяват още приживе да постигнат това. Но е факт, че биографичният жанр в киното става все по-хлъзгав, особено когато главният герой каже, че филмът не струва.

Най-често това се случва заради фактологически неточности, които в някои случаи никак не са дребни. В други случаи фикцията надделява над реалността, например във филма „Дракон: Историята на Брус Лий" от 1993-та година. Вдовицата му Линда не е съгласна с включването на мистичен фантом - самурай в кино-разказа за най-великия майстор на бойните изкуства.

От Джулиан Асанж до Марк Зукърбърг и Уини Мандела, втората съпруга на големия Нелсън Мандела, та дори британската кралица Елизабет II, има знаменитости, които останаха разочаровани. Вижте кои са те.

#1 Дракон с кисело зеле 18.03.2016 в 22:45:21

Дребната подробност е, че книгата на Линда Лий за Брус Лий е пълна с лъжи. Естествено, че и за филма, базиран на нея, ще важи същото. А филмът е остарял безумно зле, което е основният му недостатък. Когато го гледах за пръв път, останах възхитен... А после... И, впрочем, има и по-нова екранизация на живота на Брус Лий - само че май не е базирана на книгата на жена му. И по-добре. Иначе, можехте да споменете "Рок звезда" с Марк Уолбърг. Прекрасен филм, между другото, базиран на влизането на Тим Оуенс в Judas Priest... Един от китаристите на групата е изигран от Зак Уайлд, което радва... Но поне един от реално съществуващите музиканти, показани във филма, е доста бесен на това, което е видял.

#2 boris 19.03.2016 в 07:14:16

Също така, преди години бяха направили биографичен филм за Стиви Уондър, за който също се говори, че певеца не е отишал да го гледа нито веднъж.

#3 theo 19.03.2016 в 10:11:25

Борисе, и как точно Стиви Уондър да го гледа този филм? Или който и да било друг филм? Разбираемо е какво искаш да кажеш, но примера ти е доста неподходящ.

Новините

Най-четените