Как се подготвят българските актьори за бойни сцени

Не можем да отречем, че филмът „Воевода" на режисьорката Зорница София, който предстои да излезе по екраните през януари, е придружен от стабилна предварителна реклама - нещо, с което не могат да се похвалят много други български заглавия.

След като вече ви показахме първо видео за "мейкинга" на „Воевода", в което беше представен екипа на филма и беше разкрито кои са темите на хайдушкия епос, сега на дневен ред е второ видео. То е част от серията "Хайдушки записки" - дневника, заснет от екипа, със задкулисните кадри на снимките на историческия филм.

Във втората част се запознаваме с начина, по който се подготвят за бойни сцени актьорите от екипа на хайдушкия епос:

Снимките във видеото са правени в тренировъчния лагер за екипа над хълмовете над Жеравна.

Професионалисти, отдадени на различни бойни специалности, подготвят актьорите за "хайдушката действителност".

Как се работи с предно пълнещо, капсулно и кремъчно оръжие, как се борави с хладно оръжие, как се язди без контузии, похвати и техники от народната борба наречена пехливанлък, както и множеството други бойни тънкости или оцеляване в природата са само част от "казармата", през която минават актьорите на филма "Воевода".

Във видеото актьорите, подложени на физически тренировки - Валери Йорданов, Владо Зомбори, Леарт Докле, Петър Генков, Димитър Селенски, Йордан Биков и Зорница София, която участва в главната роля в проекта, разказват за своята подготовка.

Някои от инструкторите - като Горан Гънче и Димитър Труканов - Трукан също участват с роли във филма - първият като Амит Ага, а вторият в ролята на бащата на главната героиня Румена.

Новините

Най-четените