Нова версия за оставка на Орешарски

Премиерът Пламен Орешарски няма да подаде оставка в петък, 13 юни, както поиска лидерът на БСП Сергей Станишев, а следващата седмица, след като минат консултациите при президента Росен Плевнелиев. Това стана ясно от телевизионните изяви на червените депутати Валери Жаблянов и Борислав Гуцанов пред Нова телевизия и bTV.

Жаблянов твърди, че преди оставката трябва да има разговори с ДПС, защото Орешарски не можел сам да я подаде, тъй като не е избран само с гласовете на ДПС. Нямало и дата, на която кабинетът да си подаде оставката. „В петък няма да си подаде оставката и има много варианти за дата на изборите", заяви още той.

"Управлението не се е провалило. Ако решим да има избори може да има много други причини, а не, че се е провалило управлението", коментира политологът.

Попитан имало ли е среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган, на която лидерът на БСП е предложил да бъде премиер, той отговори, че не е бил на тази среща и не може да отговори. „С ДПС нямаме граждански брак, а политически съюз, който даваше живот на правителството една година", каза депутат от БСП.

Според Борислав Гуцанов пък Орешарски е най-успешният премиер в последните 25 години. „Проблемът е, че не успяхме по най-добрия начин да покажем на хората какво се е направило за една година", изтъкна социалистът.

По думите му точният ден, в който Орешарски ще подаде оставката на кабинета, зависи от консултациите при президента следващия вторник. После обаче червеният депутат уточни, че премиерът трябва да прецени кога е най-точният момент за извършването на този акт.

#1 desita 11.06.2014 в 11:58:18

Тия хора напълно са се самозабравили. Те имат чувството, че вота на недоверие няма да мине, но не отчитат факта, че ако само един депутат от ДПС не гласува вота ще мине.

#2 Rhapsody of fire 11.06.2014 в 17:13:28

Станишев е пълен нещастник, но като гледам какви хладнокръвни подлеци надзъртат зад гърба му - Янков, Жаблянов, Стойнев, Гуцанов - май по-добре той да си стои начело на партията-гробница.

#3 Nikkor 11.06.2014 в 21:18:33

Значи според Гуцанов, Орешарски е най-успеният премиер за последните 20-25 години а? Е за сметка на това самият Гуцанов е само един от успешните кредитни милионери за същите тези години.

Новините

Най-четените