Мартин Карбовски се мести в TV7

Водещият Мартин Карбовски е информирал за решението си да напусне Нова телевизия и в четвъртък, 31 януари, е подписал договор с друга медия.

Според в . "България днес" Карбовски отива в ТВ7. В последните седмици медията напазарува доста звезди от по-големите си конкуренти bTV и Нова, които продължават кариерата си там: Иван и Андрей, Валя Войнова, Любо Дилов-син и др.

Поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи за Нова ТВ и "Тeлеман", тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови продукции, казва Нова в изявление.

Нова Броудкастинг Груп смята тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова телевизия има сключен договор за производството и излъчването на предаванията "Отечествен фронт" и "Карбовски Директно" с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г., посочват от медията.

Продуцентска къща "Телеман" и екипът, който стои зад създаването на предаванията "Карбовски Директно" и "Отечествен фронт", остават в Нова телевизия.

В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването "Горещо" с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията.

Позицията на Карбовски

"Няма скандал с Нова ТВ, тръгнах си, защото не искам никой да кадрува в предаването ми - бил той уважаван учител или недобър агент", заяви Карбовски пред Стандарт нюз.

Някои разпознават в този коментар Кеворк Кеворкян. Двамата имаха индиректно спречкване заради книгата на Бианка Панова и позицията й към Нешка Робева, представена при Карбовски, и отзвукът на Робева, даден пред Кеворкян.

"Седем години не съм правил компромис с гостите си. Напоследък, по причини независещи от телевизията, се наложи да направя такива компромиси, което за мен е неприемливо", казва още водещият.

"Свикнах върху мен да няма цензура и не бих се примирил дори с малките проблеми, които някой ми налага в моята телевизионна изява. Не съм сигурен, че съм прав в тази война, защото човешката правда пред Господ е като опетнена дреха, но сърцето ми подсказва, че не е редно да търпя компромиси в Нова телевизия", казва още Карбовски.

Той благодари на медията за работата, която е имал. "Благодаря на Силва Зурлева и на продуцентите от "Телеман" и на моя режисьор Николай Русакиев", каза още Карбовски, цитиран от Actualno.com.

Позицията на "Телеман"

От "Телеман" изпратиха отворено писмо до медиите, в което коментират решението на Карбовски.

"В интерес на истината трябва да признаем, че към "Телеман" имаше отправена покана от страна на ТВ7, бяха проведени няколко телефонни и два лични разговора с г-н Николай Бареков. Подобно, много примамливо предложение, имаше и към г-жа Венета Райкова, с която ние правим предаването "Горещо" - но тя имаше мъжеството и силата да го откаже. Ние постъпихме честно, а дали е било справедливо - само Господ може да решава.

Очевидно след като е станало ясно, че "Телеман" твърдо стои зад ангажиментите си към "Нова телевизия", са започнали разговорите лично с Мартин Карбовски, за което впоследствие бяхме уведомени и му благодарим. Последва огромно усилие, с което и ние от "Телеман", и цялото ръководство на "Нова телевизия", се опитахме да променим решението на нашия колега и приятел Мартин Карбовски, но уви, безуспешно.

С решението му едностранно и предсрочно да прекрати договорите си с "Телеман", за което писмено бяхме уведомени на 01.02.2013, беше сложен край на едно дълго - продължило цели седем години - творческо сътрудничество. Никога няма да разберем кой е дал повече, кой е взел повече. Но такова сътрудничество в наше време и в нашата страна е сравнителна рядкост, изгражда се много трудно, но - за съжаление - се разрушава много лесно.

По-тъжното е, че се разруши и едно приятелство, което се печели най-трудно и струва най-скъпо. По-скъпо, от всичките пари, които могат да бъдат платени някога и от някого..." - пише в писмото.

#1 Vankata_820 03.02.2013 в 02:25:25

Карбовски, в крайна сметка, дългата ръка на Кеворк, те застигна! Човекът, който ти даде много, си го върна обратно, показвайки твърде нарцистична и брутална същност - добре го настъпа, явно обаче той най-много от всички обича себе си, а след това другарите си-кумири, от които е очевадно, че дължи всичко в живота си и в заключение, за мое и твое съжаление, учениците си, обича най-накрая - какъв мерзавец, не се посвени дружно с кумирите си, да те накаже за неподвластните ти идеали?!! - Знаех, че няма да те пощадят! Свиркай си, поне не си тройно използван(твърде сползван) и впоследствие захвърлен и тлеещ професионално и духовно, както доста от нежните ти колежки, които агентът ти-учител, все подлъгваше, я на яхти, я на четири очи, а в допълнение, самодоволно и первезно мачкаше, нищо че за публиката те бяха топ журналистки и нищо, че все още ги възприемат за печеливши професионалистки! Непоправимостта му на коцкар, донякъде те опази, но ти си го знаеше, тогава той все още беше твърде зает със себе си, но за моя и твоя жалост, в настоящия пик, някой трябваше да участва в подмяната на историята ни, а твоят учител-агент беше най-подходящ и предсказуем! В крайна сметка ти превъзходи учителя си, в пъти(светла душа си) и по волно или неволно стечение на обстоятелствата, успя да го унижиш(браво за Биянка), но това донякъде те отдалечи и от мечтите ти - радвам се, че по-отрано не усети егото му, а времето което той ти даде, не беше много, но беляза израстването ти - ти днес си най-доброто, което има България - каймака на родната журналистика, дано има кой да те оцени и за в бъдеще и да ти отдаде дължимото, защото само с едната чест, семейство трудно се храни! УСПЕХ! Наслаждавай се на живота, той е един, а такива като Кево, никога няма да намерят мир, тях вече с лопата да ги ринеш, те са част от едно минало и от едно душащо и посредствено ежедневие, от което трудно ще се оттървем, но докато те има Аз вярвам в България - пази душата си чиста и непоръбена!

#2 Jeg 03.02.2013 в 15:15:35

Браво, Мартине! Напълно съм съгласна с Ванката, че си най-добрия на българската журналистическа сцена.

Новините

Най-четените