Командира: Никой не може да внесе гориво...

Основна причина чуждестранните инвеститори да бягат от България е парцелирането на българския пазар от монополни структури. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов пред bTV. 75-80 процента от складовете за горива в страната се държат от "Лукойл", допълни той.

"Има монополно високи цени на горивата. В момента никой не може да внесе гориво на конкурентни цени, за да свали цените", каза още бившият премиер.

"Правителството и монополите в модерната държава воюват помежду си. Тази война трябва да бъде започната, за да бъде спряно нарастването на цените. Основната причина да се оттеглят чуждестранните инвеститори от България е монополното присъствие. Който управлява трябва да си понесе политическата отговорност за това", категоричен бе съпредседателят на Синята коалиция.

Според него ситуацията в страната е "кръпка". Тя е резултат от неуспешна политика, неудържане на инфлацията в страната, неспособност да бъде преодоляна кризата.

"Защо в България се харчат толкова пари за лекарства? 2 милиарда граждани бъркат в собствения си джоб, за да доплащат почти 50% за своето лечение.

За изборите: Ако Цветанов е кандидат, до втори тур няма да се стигне

За предстоящите избори за президент и местна власт Иван Костов каза, че ГЕРБ се страхуват да извадят кандидати, което пречи да се направят дебати. "Страхът е заразил значителен брой хора. Навсякъде има желание да се забави максимално представянето на кандидатурите", допълни Костов.

"По-важният въпрос е какво ще направи следващият президент за България. Не знам дали Борисов ще се кандидатира, но той е в изключително трудна ситуация. Той си дава сметка, че не отиде ли на избори сам, ще ги изгуби", каза Костов.

"Президентът не управлява страната, той я представлява, търси политически съгласия и др., но не изпълнява предизборни обещания. Очевидно привържениците на Борисов трябва да си зададат въпроса защо той подаде оставка като главен секретар на МВР, защо подаде оставка като кмет, защо сега ще се оттегли от поста на министър-председател", коментира Костов.

Според него ако кандидатурата на ГЕРБ бъде обявена през август, не може да бъде подготвена кампания за никой освен за Борисов. По думите му Бойко Борисов се намира в трудно положение, тъй като ако не се кандидатира за президент ГЕРБ вероятно няма да спечелят изборите, а ако се кандидатира, няма да е в състояние да реализира политиката на партията си.

Той зададе задочен въпрос към премиера защо досега винаги се е оттеглял от постовете, които е заемал без да завърши мандата си.

Костов определи като "глупава" атаката на Цветан Цветанов, който казва, че Синята коалиция няма да подкрепи кандидатурата на ГЕРБ на втори тур. "Може да няма кандидат на втори тур. Цветанов не може да провокира Синята коалиция", заяви председателят на ДСБ.

"Ситуацията е много динамична е от сега не може да се прогнозира кой ще стигне до балотаж на президентските избори. Но едно е сигурно - ако Цветан Цветанов е кандидат на ГЕРБ, то изобщо няма може да стигне до втория тур", прогнозира лидерът на ДСБ.

ГЕРБ само със своите гласове не може да спечели на първия тур, смята той. В зависимост от това с кой кандидат ще бъде, ще стане ясно класира ли се ГЕРБ  въобще на балотаж, уточни още Костов.

След изборите ще си проличи дали ще се реализира големият шлем на президента Първанов. Има ли посегателство върху националната сигурност на България, кой прокарва руските интереси и премълчава руските заплахи, допълни Иван Костов.

#1 Бойко Стефанов 12.05.2011 в 11:20:09

Този другарю-господин Иван Костов беше фактически последната опора на политиката в българия. Той изтласка на заден план последните способни демократи като Надежда Неински, Александър Йорданов, Стефан соиянски и други. Застана на първа линия, обвърза се яко с престъпността и корпоративната партийност, за да не бъде физически унищожен от съперниците си от БКП. И сега, вече от тази позиция, но с още известния си авторитет, се опитва да ни доизмами всички, че в България има политици и политика. Това е една васална позиция на политиката в българия спрямо ЕС от една страна, Русия от друга иСАЩ и Израел от трета. Където България няма абсолютно никаква инициатива, тя не е суверенна държава, каквато беше все още допреди десетилетие. И българските политикани, като този тук и всички останали, всъщност се готвят да станат едни оторизирани васали на чужди национални политики. Но не обсъждат това с народа на България и да изяснят своите виждания за една бъдеща държавна доктрина на България. Ами един след друг ни се изреждат като на групово изнасилване, да ни мамят витиевато и убедително, че уж българия е още самостоятелна държава и че уж още има самостоятелна политика.

#2 Бойко Стефанов 12.05.2011 в 11:32:50

Като направя простата сметка две и две прави точно четири и веднага става ясна целта на задачата. Значи едни темерути, които вече категорично са се заклели никога да не работят, сигурно в братствата им това е първото причастие на новити членове - да се отрекат от майките си и бащите си и да се закълнат, че повече никога няма да пипнат труд. И сега ни се подреждат отпред и ни заявяват изтънчено измамнически, че ние всички сме техният бизнес ресурс, понеже в международния съд в Хага и в Хелзингския комитет има закон, че ако на едно място няма население поне 3 милиона от едно гражданство, значи това там не е държава, ами е област и статутът й пада на по-ниско ниво. И сега, тия наште, хем вече от години не са политици, а са чисто и просто васали на чужди политици и политики, но ни убеждават, чувстват се задължени да го правят, че водят самостоятелна политика на самостоятелна държава и сега тоя, на когото оказахме твърдо доверие и минахме през огън и вода с него, и лично пък аз така съм пледирал за този човек, ч„е буквално го извадих от забвението и го върнах лично с моята енергия за обществен дебат на първа политическа линия. И той сега, безсрамно ме мами в лицето, че още е жив като политик и че сме били пред избори за местна власт и президент. Каква арогантност. То няма политика на държавата, той седнал да ми дрънка че сме били пред избор. Еба ти лиготията и простотията. Г-н Костов, казах Ви го и лично в залата на общината във Варна, че лично аз ви извадих от нафталина и ви курдисах на новата политическа национална сцена. Вие сте ми такъв длъжник, какъвто изобщо не можете да предположите. И не съм един, а сме повече от 400 хиляди такива българи че и в българия, че и в чужбина. Аз искам МРЗ 1250 ЛЕВА в България и това е, което ще докара конкуренцията на ракетен двигател и с първата заплата ще стане бум на стоко и финансо оборота в държавата. вие ми се правите на наивен глупак, че уж не Ви е ясно за какво става дума и ми говорите в лицето такива уродливи тапизми, че имайте предвид, че вече си говорите сам. С всяко Ваше изказване от първи мой представител Вие се превръщате в отвратителна за мен личност. Хванали сте възможно най-неподходящия тон за обществен дебат и най-сируния файтон, който да ви закара на гарата отзад. Ако може да се изразя в стихове. Отврат!

#3 Бойко Стефанов 12.05.2011 в 12:35:20

http://ime.bg/bg/articles/liberalizirane-na-pazara-na-truda-i-podobrqwane-na-biznes-sredata-kato-alternatiwa-na-aktiwnite-merki-za-borba-s-bednostta Гледай, братче, какво става тука. Кой ни определял вътрешната политика и икономиката? И се нарича ИНСТИТУТ, да ги насмете господ дано. Въздържане от повишаването на доходите, щяло да доведе до нормализиране на икономиката. Демег, ако в различните отрасли работят роби, вместо работници, сигурно отраслите ще печелят на външен пазар, защото на вътрешен няма да има кой да купува поради липса на заплати, и така вероятно ще стане гениалното развитие на пазарната икономика. Това е институт, който е обзаведен, снабден с електричество, топла вода, телефон и интернет и там работят хора, които или са роби, щом протектират робството, или нямат нищо общо с минималната работна заплата за страната и поради това хич не ги е еня какво щели да приказват. Те думите им и изследванията им са единствено за ""усвояване"" на европейски средства. И на това отгоре се гради политика и икономика. Ужас!

#5 Бойко Стефанов 12.05.2011 в 13:12:56

Измислени глупости. Мотамо руския олигархичен модел, който е идеално приложим в Русия, понеже тя е необятна пустош с огромен ресурс, 180 милиона население и най мощната световна мафия, която има къде да реализира мощен криминален капитал и да преобръща света, поради много обстоятелства от исторически до дипломатически. И това сега тука едни човеченца с малки способностички, но с по-големи от арменски усти, още не могат да си изсърбат кашата от детството с големите лъжици, които са налапали, но веше са хванали чирпаците и беж към световния казан да бъркат и да вадят, ама само мръвката, без чорби и други такива глупости. Алчни хора, но болно алчни, без реална представа за собствения си ресурс. Ще игнорират сега населението на България от собствената си държавна икономика и ще ходят да се състезават с държави, които са станали световни импрерии не защото са алчни, а защото са хипер потентни и е нямало какво друго да се случи. Измислени хора с измислено съзнание. Не схващат, че всяка човешка бройка, която ще е в състояние да им купува измислените продукти на измислените производства, търговии и услуги, именно ще ги направи гарантирано богати. Ще ги вкара в оригинална, а не измислена конкуренция и това задължително ще изтресе качеството в тавана, защото няма как да се конкурираш, ако не предлагаш качество и гаранции. Но това не се прави с МЕРКИ и БОРБИ на правителството с някого си. А се прави, като се оторизира народът, да осъществи контролът. Т.е., не някой друг, а бройката купувач се увеличава, когато народът има повижен жизнен стандарт, което се прави от повишаване на трудовия доход от МРЗ. Даваш летва на МРЗ да става за купуване на стоки на вътрешния пазар и на часа започва да се върти колелото на икономиката в необратим прогрес и от колело се превръща в маховик с огромна и непреодолима инерция. Тогава процесът става необратим и сигурен. И няма нужда от никакви ""мерки"" и ""борби"" на никого сплрямо никого. Държавата започва да работи като швейцарски часовник. И политиката става политика, а не сегашното посмешище, изпълрнителната власт да инициира закони, законодателната да се бори за законовост и справедливост, а съдебната да се прави на изпълнитела. Всичко обърнато с главата надолу и с гърба напред. И ще ми дърдорят тука денонщно измислици от Шахрезада. А този тук чичко, ни маже кал на очите, че уж не ги разбира тия работи по този начин и говорел за вземане на мерки и за борби с еди какво си. Лъжи, измами, повърни.

Новините

Най-четените