Борисов обясни защо е пуснал руски самолет за Сирия

По-лесно ми е да се разбера с НАТО-вските партньори, отколкото да изкарват с ковчези пилоти. Така премиерът Бойко Борисов обясни защо е взел решение да отвори въздушното пространство за един руски самолет до Сирия.

Първоначално България отказа да разреши хуманитарните полети по искане на Москва, поради съмнения, че са натоварени с оръжия за режима на Башар ал-Асад, но след това се оказа, че над територията й са прелетели два самолета с дипломати.

Борисов напомни, че има дипломатически канали, по който може да мине всеки хуманитарен транспорт, а междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия ще продължи военните си доставки за Сирия.

„Истински се надявам в Москва да не си експериментират с нашите приятелски чувства, на целия народ към тях. Ние взехме това решение с ръководството на армията, но не бива да бъдем провокирани, защото това също не е добър пример за добросъседство и приятелство", коментира  Бойко Борисов по време на представянето на кандидат-кметовете на партията, традиционно събитие в зала Арена Армеец, с делегати от цялата страна.

ГЕРБ са готови за предсрочни парламентарни избори, но няма да ги предизвика, а ще остави на другите партии да решат.

Борисов напомни, че без ДПС важните реформи са невъзможни, но партията е основният им противник на местния вот. „Не бива да се подценяват. В тях етническия модел съществува, бягат всячески от него. Но винаги може да се задейства. Винаги го имаме едно на ум. Най-лесно е да се прави анти - ДПС кампания", коментира Борисов. Според него, ако двете партии тръгнат да се конфронтират, може да се стигне до „гражданска война".

Той похвали реформаторите, че се справят добре като основен коалиционен партньор, към момента без алтернатива, и настоя за предизборна толерантност между техните кандидат-кметове.

Целта на ГЕРБ е нова изборна победа на 25 октомври - над 100 кмета, 16-18 от които на областни градове, и над 1700 общински съветници.

Според втория в партията Цветан Цветанов ГЕРБ се намира в най-добрата си форма, благодарение на лидерството на Борисов.

В началото на своето слово премиерът призова за подкрепа и приемане на бежанците от Сирия. "Искам да ме подкрепите за това. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", коментира той.

#1 pepe 13.09.2015 в 20:10:20

Бойко бе, каква "гражданска война" бе душо? ДПС да се замеси в гражданска война? Как го виждаш това? Ми нали тогава пред онези, които ги подкрепятв Европа и по-Запада ще лъснат задниците им като етническа групировка и то по такъв начин, че никой и с никакви средства няма да можеда го прикрие. Да не мислиш, че ДПС искат дабъдат обявени за "терористи" и да сменят "Боянските сараи" с тайни явочни квартири? И колко процента си мислиш, че могат да изведат на своя страна ДПС в една евентуална "гражданска война"? 1% цигани? Защото едва ли многоот турците биха тръгнали на война за хатъра на ДПС. Не душко, в действителност ДПС е най-"беззъбата" партия в България и силата и е единствено в страха на останалите политически мижитурки.

#2 TheRock 13.09.2015 в 20:10:51

Бойко - курвата на Путин!!! Пфу!!! Генерал Иван Колев се е обърнал в гроба!!!

#3 TheRock 13.09.2015 в 20:12:33

Бойко е премиер на мафията!!!

#4 Виктория Пенелопова 07 13.09.2015 в 20:29:58

От приматската злобата в този форум би могла да се завърти една от турбините в Козлодуй.

#5 TheRock 13.09.2015 в 20:53:57

Когато се казва истината тя е болезнена за определен кръг от хора, които се опитват да я омаловажат, атакувайки изричащите я съобразно собственият си интелект!

#6 Виктория Пенелопова 07 13.09.2015 в 21:46:59

Рокаджията, истината е твърде разтегливо понятие и всъщност, това, което казваш е само и единствено ТВОЯТА истина. А за кого е болезнена.... ако бях някой друг, щях да кажа "бОли мъ ..... за твоята истина" Ама не съм и ти казвам, когато се изразяваш крайно, да допускаш, че има "истини", различни от твоята. Това ще ти е само от полза, може би.

#7 TheRock 13.09.2015 в 22:22:08

Истината е една! Няма моя и твоя истина! Аз питах кой е бил водещият офицер на агент "Буда", е сега се видя кой е. Въпрос на време е да разберем това, което разбрахме преди време за един фисш политик от Финландия.

#8 dedo adji 13.09.2015 в 22:41:21

Пепе, ДПС води студена гражданска война срещу българите и българската държава откак е станало ДПС. И от време на време заплашва с горещ вариант. Спомни си как Доган заплаши, че Босна ще ни се види приказка. А на твоите покровители от Европа и САЩ им беше пределно ясно още от самото начало, че те са етническа и религиозна партия - сиреч антиконституционна. Но извиха ръцете на конституционния съд и на продажните политици да ги легитимират. За да могат, при липса на държава, да си прекарват през кръстовището каквото си поискат и да спират неудобния им руски трафик. Циганите са доста повече от един процент и много от тях се турчеят, не по убеждение а за аванта. А турците няма да се вдигнат за ДПС и доган, а за ана ватан и агата от анадола.

#9 TheRock 13.09.2015 в 23:03:34

Няма такъв термин "студена" гражданска войма! Стига със свободните съчинения!!! Борисоя с този си ход се насра и показа на съ/зниците че е безгръбначна руска марионетка. За съжаление такъв смешник е начело на държавата в този труден момент!

#10 TheRock 13.09.2015 в 23:06:59

dedo adji, като не ти харесва хващай ибрика и с руските самолети заминавай за Сирия!

#11 Conspirator 13.09.2015 в 23:39:04

Днес Германия затвори границата си с Австрия.На практика този акт е денонсиране на Шенгенските договори.Утре Австрия ще я последва,Унгария също,още повече,унгарците въвеждат извънреден закон/от 15 септември/за съдене по бързата процедура и екстрадиране на нелегалните емигранти. И сега един въпрос със съвсем понижена трудност.Коя остана единствената държава,член на Европейския съюз с четири напълно разградени граници?Подсказвам.Турската,гръцката,македонската и сръбската граница. Къде ще се юрнат тези над 600 000 хиляди,вече приготвени за Европа мюсюлмани? На отговорилите правилно на въпроса ще им бъде разрешено да се снимат с камила.Сирийска.Или да си направят селфи с нея. Само след няколко дена този самолет ще е най-малкият ни дерт.

#12 pepe 14.09.2015 в 00:06:20

"Студена", Дедо, съгласен съм, ама я ми кажи според теб колко голямо желание имат да я превърнат в "гореща"? Доган, стария КГБ-ист го е ударил Алцхаймер-а, а кажи ми как виждаш "даскал" Местан като нелегален терорист? А като командир в една гражданска война? Най-многото, което ДПС могат да постигнат от едно евентуално "нагорещяване" е да накарат мнозинството от българите да забравят, кои са "по-сини" и кои "по-червени" и да им дадат цел, върху която дружно да прелеят "форумната си агресия" в други форми, без при това да има опасност някой да ги обвини, че са "лоши". Европата и без това започва достатъчно да се нагорвщява, особено за тези, които определят религиозната си принадлежност като "мюсюлмани". Боко търси оправдание за нежеланието си да сераздели с удобната позиция на относителна политическа сигурност /засебе си лично/, "политическа", не нещо подобно на "военна", или дори близко, и измисля някакво ужасно зле скалъпено оправдание, толкова зле, че едно, че е смешно, второ - че от политическа гледна точка е по-добре да го беше спестил.

#14 TheRock 14.09.2015 в 08:54:37

Conspirator, днес границата вече е отворена. А и като над България летят руски самолети с незнаен товар естествено е НАТО да се безпокои.

#15 TheRock 14.09.2015 в 09:41:00

Я го вижте тоя наглец Путин какво е предложил на Израел, но иначе реве че някой иска да краде ресурсите му! Путин и Русия се държат като гангстери с ядрено оръжие! ====== Putin’s offer to shield & develop Israel’s gas fields predated Russia’s military buildup in Syria http://debka.com/article/24885/Putin%E2%80%99s-offer-to-shield-develop-Israel%E2%80%99s-gas-fields-predated-Russia%E2%80%99s-military-buildup-in-Syria

#18 Conspirator 14.09.2015 в 16:14:48

Когда идет пора крушения структур, в любое время всюду при развязках у смертного одра империй и культур стоят евреи в траурных повязках. Игор Губерман Сещам се за Нетаняху,когато неканен се появи на митинга за ''Шарли Ебдо''. С траурна''повязка''.И оттогава като и ''тръгна'' на Европа,та няма спиране...

Новините

Най-четените