18 души отиват на съд по мегаделото "КТБ"

Почти три години след затварянето на Корпоративна търговска банка, Специализираната прокуратура обяви, че е приключила с разследването за източването й.

Общо 18 души ще бъдат предадени на съд по делото, като предявяването на материалите на обвиняемите вече е започнало.

Сред тях са бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, който от години не се е връщал в България; Снежанка Велева - Стефанова -ръководител на специализираната служба за вътрешен одит; Маргарита Голева и Красимир Хаджигенов - одитори от КПМГ България; изпълнителните директори на КТБ Георги Христов и Илиян Зафиров; главният счетоводител на КТБ Мария Димова; Борислава Тренева Кючукова - главен счетоводител на КТБ, главният експерт от КТБ Елка Стойкова; Георги Зяпков - ръководител "Кредитиране" в КТБ; Цветан Гунев - бивш подуправител на Българската народна банка; Румен Сименов - бивш подуправител на БНБ, Славияна Данаилова - Велева - ръководител в дирекция "Надзорно наблюдение на кредитни институции" в БНБ, Рангел Стойчев, Елена Инджева, Светлана Георгиева и Маргарита Петрова.

В момента се извършва техническа обработка на постановленията за привличане, за заличаване на личните данни и банковата информация в тях.

Обработват се всички над 5 000 страници постановления за привличания. Поради това обвиненията, със заличени лични данни, ще бъдат публикувани в следващите дни.

#1 Шамито 22.02.2017 в 14:07:29

Не се заблуждавайте.Да отидеш на съд не означава да бъдеш осъден.В курвенската демокрация е важно колко може да платиш за да си невинен.Плащането може да е политическо или финансово.Някой ден историята ще го прецени.

Новините

Най-четените