Борисов: Искам да спазваме споразумението с Турция. Военната намеса трябва да престане

"Искам да се спазва споразумението с Турция. Не знам какво ще се случи със страната, ако влязат 50 или 100 хил. мигранти. В Гърция има острови, а тук къде ще ги сложим?". Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента Румен Радев, цитиран от Нова телевизия.

Сутринта протече първо Съвета за сигурност към Министерски съвет, а след това част от участниците в него отидоха при президента, за да бъде обсъдена допълнително темата и с държавния глава.

На срещата с президента присъстваха вътрешният министър Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, външният министър Екатерина Захариева, като те трябваше да информират Румен Радев за онова, което са докладвали службите, както и да обсъдят заедно ситуацията с турската инвазия в Сирия и рисковете за нашата страна.

"Нищо извънредно няма. Чухме се с президента и решихме, че е добра идея след Съвета за сигурност в МС, да го запознаем с това каква е ситуацията в Сирия и какви са рисковете пред страната ни. Няма никаква промяна от това, което е било през миналата седмица, а именно, че засилен натиск на границата ни няма", коментира премиерът за преместването на "Дондуков" 2.

По думите му в момента има по-засилен натиск по границата с Гърция, но въпреки това нещата там са спокойни все още и под контрол.

"Срещата беше много полезна. Настояваме да бъдат прекратени военните действия на Турция в Сирия и смятаме, че само дипломацията може да реши този конфликт. Против сме продължаването на операцията в Сирия, защото носи хуманитарна криза", подчерта Борисов.

"С президента обсъдихме защитата на сухопътните граници. 200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата", посочи той.

"Ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО и на ЕС, и искаме конфликтът да свърши незабавно", подчерта Борисов.

#2 dedo adji 16.10.2019 в 10:18:29

Ти пък, къде видя топки в Монтреал, бе Бичи? И 100кг топки да има Бойко, не важи, щом ги стисне Ердоган. А той стиска за топките не само него, а и цяла Европа. Тръгне ли цунамито от скакалци, може да ги спре само стрелба на месо от всички налични калашници. А вавилонската блудница Европа няма да му разреши. Особено, ако за острие на атаката пуснат жени и деца, по стара циганска тактика. Споразумението не струва мастилото, с което е написано.

#3 deowin 16.10.2019 в 16:51:12

>В Гърция има острови, а тук къде ще ги сложим? Когато дълбоко вкоренената в теб ксенофобия ти е толкова естествена и подсъзнателна, че дори не се замисляш как напълно оформя мисленето ти и извира на мощни струи от всичко, което казваш.. За Борисов очевидно няма и капка съмнение, че бежанците биха могли да бъдат настанявани в каквото и да е, различно от затвор без какъвто и да било достъп към обществото-домакин.

#4 dedo adji 16.10.2019 в 22:45:03

Кафенето, в защита на щатния си трол свинчопрас, изтри коментара ми в отговор на неговия. Аз, обаче, съм тъп, но упорит, и ще го повторя. Първо, да уточним терминологията. БЕЖАНЦИ в България НЕ МОЖЕ да има по определение. Да ги наричат в Турция и Европа както си щат, прехвърлят ли турската граница, те са ИМИГРАНТИ. А, когато нахлуват на стохилядни вълни, са НАШЕСТВЕНИЦИ. Никъде и никога нашествениците не са посрещани с хляб и сол. Ксенофобията е естествено чувство във всяка човешка, и не само, общност. Всеки от нас носи в кръвта си милиони ксенофоби - бели кръвни телца, наречени ФАГОЦИТИ, които изяждат чуждите клетки, проникнали в организма. Няма ли ги, организмът загива. Не само Бойко Борисов, а и всички 5млн българи и, бас лова, поне 1,5млн турци и цигани, нямат и капка съмнение, че тази паплач ИЗОБЩО не бива да се допуска да стъпи на българска територия. Това го разбра даже оядената вавилонска блудница Европа, но още не може да се реши да действа. Защото има буферна зона от тъмни балкански субекти. И няколкостотин грантаджии на терен, плюс още толкова полезни (за САЩ) идиоти, които вият и без грантове. Сега е 22:45. Да видим колко ще се задържа.

#5 deowin 16.10.2019 в 23:47:46

Че си тъп отдавна стана ясно. Упорит също - луд умора няма. Въпросът е кога ще се ядосаш, издразниш и възмутиш на webcafe, и троснат ще напуснеш сайта защото ти трие старческите глупости, които въплъщават бруталните и допотопни предубеждения и предразсъдъци (които, апропо, сайтът изрично предупреждава, че няма да толерира). Не се ласкай, не пречиш никому. Дори отдавна вече не си досаден. Просто присъствието ти тук няма и не може да има никакви последствия, което го прави ненужно. Ти си нещо като старо, изгнило рало в мазето на селска къща - преди десетки години може да е имало функция, но вече няма, а в мазето има достатъчно място, за да не пречи никому.

#6 dedo adji 17.10.2019 в 22:38:19

...допотопни предубеждения и предразсъдъци (които, апропо, сайтът изрично предупреждава, че няма да толерира). Не се ласкай, не пречиш никому. Дори отдавна вече не си досаден. Просто присъствието ти тук няма и не може да има никакви последствия, което го прави ненужно... Това е вторият коментар, само под тая статия, който повтарям след изтриване. И много други изчезват, понякога преди да има време да бъдат прочетени. Изглежда все пак преча и досаждам на някого. Не, разбира се, на тебе, ти си в надоблачни висоти, но цензурата на кафенето бди като орлица някой да не засече безценния щатен трол, на когото не трият и една запетайка. И какви последствия си мислиш, че има твоето присъствие в сайта, прасчо? Освен за портфейла ти, никакви, освен бръмченето на нахална конска муха, от която започнаха да се отдръпват и не напълно зомбираните соросоиди. Keep up the good work, piglet. Ще бъдеш оценен по достойнство. Достойнство от твоя тип, де, не човешко. Апропо, предупреждението на сайта не споменава нищо за предразсъдъци. И предразсъдъкът е по-полезен и безопасен от следразсъдъка.

Новините

Най-четените