Борисов изненада Калфин с великденските добавки

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обяви, че се е изненадал от анонса на Бойко Борисов за раздаване на великденски добавки за пенсионерите.

"Аз също вчера чух изявлението на премиера и много се радвам", каза Ивайло Калфин пред Нова ТВ.

В събота премиерът обяви, че е възложил на Владислав Горанов да "отдели 50 милиона лева за пенсионерите" във връзка с Великденските празници.

Калфин обаче охлади ентусиазма на Борисов, като коментира, че не би заявил подобна сума, без да има потвърждение от финансовия министър.

Не стана ясно защо премиерът е преценил да не се съгласува със социалния си министър по повод великденските добавки.

Самият Калфин коментира, че не одобрява начина, по който се раздават "празнични" добавки за пенсионерите.

"Това не е трайно решение. Трайното решение е да се увеличат всички пенсии, а не два пъти в годината да се увеличат само най-ниските пенсии", каза още вицепремиерът Калфин.

#1 Nikkor 01.02.2016 в 12:33:47

Тиквата се напънала и родила мишка. Значи никаква реформа в МВР, където една каста - тази на завършилите милиционеро-полицейска школа в Симеоново - ще продължава да се пенсионира след 20 години стаж. Нищо в разходната част на бюджета, който продължава и ще продължава да е на червено. Бюджетният дефицит натрупан за последните 3 години с ръст в икономиката ( от 2012 имаме ръст ) е по-голям от същия натрупан за 4 години на "Великата рецесия". Обаче изведнъж му хрумва на прочелия "Винету" любител на филиите с мас, че финансовият министър тряа да му намери едни...колко милиона бяха и го съобщава на всеослушание. Остана ли някой който да не разбира, че имаме най-тъпия тъпак на света за премиер? Колко още ще го търпим тоя глупендер?

Новините

Най-четените