Борисов: ГЕРБ няма да участват във властта, ако утре подам оставка

"Ако подам оставка, ГЕРБ по никакъв начин няма да участва във властта", обясни Бойко Борисов пред журналисти след като гласува в училището в Банкя в 9:30 сутринта.

"Категорично съм готов за вариант "Оставка". Нали не си представяте утре да изляза и да кажа: "Размислих". ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби довечера изборите и им пожелавам приятна игра на агнешките главички*", каза още премиерът.

"Виждате в Америка как предизборните им обещания започнаха едно по едно да изчезват и дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам. Нашето е видимо, направено е - виждате какво сме направили.

Надявам се, че българският народ ще прояви здрав разум".

Борисов обясни, че ни най-малко не се чувства притеснен от изхода на балотажа. "Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията".

Той обяви, че ще си удържи на думата и ще даде оставка, ако кандидатът на ГЕРБ за президент загуби на изборите.

"Аз съм човек с морал и достойнство. Няма как за по-горна инстанция, ако се гласува... Държавеният глава е първата фигура в държавата. Ако вотът на хората е такъв, трябва да се отиде веднага на преформатиране на цялото полтическо пространство..."

Той нападна кандидат-президента Румен Радев с думите:

"Няма нищо мажоритарно да се правиш на независим. Независим - а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова и да не казвам още кой, да не си развалям настроението рано сутринта".

По думите му ще бъде неясно какво ще бъде след това, ако ГЕРБ загубят изборите.

"Днеска хората ще кажат дали искат стабилност. Ние в ГЕРБ разчитаме ясно сигналите".

Според него 1 лев партийна субсидия, както беше гласувано на референдума, "не трябва да има".

"Нула субсидия партийна трябва да има. С този един лев негодниците и олигарсите, които влизат сега вече в политиката и явно се показват, ще си изпират парите и ще казват - тези са от партийните субсидии. Нека играем на чисто и тогава да няма никакви субсидии".

По думите му зависи от хората дали той ще има политическа криза: “Ако желаят ще я имат, ако не я желаят няма да я имат“.

"Нито съм си мислил, че ще бъда премиер, нито мечтата ми е била такава. Хората досега са ми давали право да управлявам. Щом има проблеми с това веднага връщаме властта. Това е демократично. Не стоя като Станишев и да викам: "Да де, ама това бяха други избори“.

Той повтори тезата си, че на България й е необходимо "пълно спокойствие“, защото предстои председателство на България през 2017 и трябва да има пълно спокойствие за подготовката.

*Агнешките главичките бяха неформална фракция в СДС по време на управлението на Иван Костов. В кръга на "Агнешките главички" влизаше разградският депутат Кольо Николов, който е близък до издателя на Капитал "Иво Прокопиев".

#3 Svelini 13.11.2016 в 12:30:46

Чудесно, новината за оставката гали ухото ми!

#4 sim4o 13.11.2016 в 12:45:08

Баце заплашил, че ще си изтегли машините от разкопките на метрото. Павлова изтегля багери и валяци от магистрали. Москов прибрал всички пръстови отпечатъци и май отлетял за Москва. Апокалиптика некаква.

#6 Шамито 13.11.2016 в 13:51:04

Партията ГЕРБ ли командва Бат Бойко или той командва Партията?Нюанс в курвенската демокрация.Ако си отговорите на този въпрос ще разберете демокрация или диктатура съществува в тази Партия.Или партия обслужваща нечие его.

#7 Шамито 13.11.2016 в 14:05:54

Към коментар 6.Много ти е сложно името бре човек.Не виждайки алтернатива ти си за умиране бре човек.Че в момента няма изявена фигура какво пречи да се изяви някоя друга която Ти не познаваш.Динамика на политическия живот.Как разбра че Бат Бойко от охранител на Бай Тошо става за супер политик.Ами даден дял от обществото му даде тази възможност но Той се ограничи в много тесен кръг.И от там иде недоволството.

#11 TheRock 13.11.2016 в 15:18:37

Ха ха ха!!! Кой ти вярва клоун нещастен?

#13 VK 13.11.2016 в 16:36:10

Иванчо, Нешо напрегнат ми се виждаш Олаби малко Па и другите също. Ето, все хубави новини - Радев президент, Бойко оставка. Ма нещо не се радвате ? Що така???

#18 pixie 13.11.2016 в 18:35:22

ББ изглежда и звучи като момченце, на което не са угодили. Само с крак дето не тропна. Като не станело на неговата, щял да подаде оставка. Много важно. Няма незаменими хора. Просто е смешен. Пък и никой не го караше да подава оставка, ако неизбираемата Цецка не спечелела.

#19 pixie 13.11.2016 в 18:38:39

Да не говорим, че подобно поведение изглежда безотговорно. Като си се хванал на хорото, управлявай. Поеми си отговорността, за която си избран, нали това искаха герб.

#27 Dox 13.11.2016 в 19:22:05

Начи, другари, Никога не трябва да се забравя, че в труда и в любовта незаменими няма Нещо и мен ме човърка същото, като и Едисон - че Це. Ца. /добре, Иване D!/, ще вземе май да спечели. И аз го четох това за циганите и за необикновено високата активност в секциите в чужбина.

#32 VK 13.11.2016 в 19:59:34

Начи, Другари, Нещо не разбирам кво става? Вместо да се поздравяваме с новия Президент, то тука вече некой хора почнаха друг да търсят! Що така Другари?

#40 pixie 13.11.2016 в 22:45:36

Иване, туй балансът/дипломацията е тънка работа. Като да ходиш по много тънък лед. Не всеки може на практика.

#41 Бам 13.11.2016 в 23:10:08

абе не, че екс-ген. Ватников спечели, по-скоро тая суха пача загуби. Червените мошеници и портиера от Позитано да бяха сложили пак повече симпатии щеше да привлече. Боко кат се праи на Хитър Петър така е

#45 dedo adji 14.11.2016 в 01:51:44

Биче, а твоят човек навит ли е да си остави рахата в Монтреал и да дойде да управлява тук, където бял ден няма да види и трябва да се радва ако не го гръмнат. И даже и да е навит, откъде ще намери 1000 честни и способни мъже, с които да управлява. Щото и султанът на Бруней не може самичък.

#46 dedo adji 14.11.2016 в 02:01:05

Голяма радост е шупнала в кафето. Толкова не се радвахте и като падна Тошо. А на мене едно птиче ми каза, че на Бойко са му наредили да сдаде властта и затова той е пуснал цицка, която и за управител на лафка не може да бъде избрана.

Новините

Най-четените