БСП би подкрепила Мая Манолова за кмет на София

БСП ще подкрепи "категорично" евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, обяви председателят на столичната организация на социалистите Калоян Паргов. Той направи уговорката, че все още не е провел предварителен разговор с омбудсмана, но намекна, че се търси фигура с извънпартийна тежест.

"Търсим кандидатура извън рамките на БСП, защото София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът "Радев" успя и в София. БСП беше първа политическа сила. Търсим нещо подобно. От вчера стартирахме кампанията в София, започнаха номинациите от партийните организации. В момента, в който станат ясни имената, ще трябва да разговарям с всички", каза Калоян Паргов в интервю за Нова ТВ.

На въпрос дали влошените отношения между Манолова и ръководния екип на Корнелия Нинова могат да застрашат евентуалната й номинация за кметските избори, Паргов коментира: "Личното приятелство няма никакво значение в този случай, важен е кандидатът, който може да събере подкрепата на софиянци".

Той подложи на критика решението на Нинова да подаде оставка месеци преди местните избори, което "отклонява БСП от поставените й цели".

"Ако БСП иска националната власт, това минава през силно присъствие в местната власт. Призовавам всички в БСП да се осъзнаят. Включително г-жа Нинова, защото с нейната оставка хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим след 16 юни. Никой не искаше оставката на Нинова по начина, по който тя драматизира с тази оставка. Тя сама обяви награда за главата си и отвори кутията на Пандора. На заседанието на Изпълнителното бюро й казах да не подава оставка, защото не е нужна. Хората казват "Инат врат чупи". Видимо с този инат не стигаме до крайния резултат", каза още Калоян Паргов.

Той обяви, че собствената му хипотетична номинация за председател на БСП не е актуална.

Решението за бъдещото управление на партията ще трябва да се вземе на събрание на Конгреса, насрочено за 15-16 юни.

#1 Онуфрий 11.06.2019 в 10:50:24

...но намекна, че се търси фигура с извънпартийна тежест. "Търсим кандидатура извън рамките на БСП... ============================================= Това разбира се е някаъв лош опит за шега защото Майчето си е БСП кадър отвсякъде. Трябва обаче да й се признае, че като омбудсман се пъха навсякъде , където има някакъв проблем, което е добре от ПР гледна точка.

Новините

Най-четените