Руската ТАСС изменила интервюто с Бойко Борисов

Руската информационна агенция ТАСС пренаписа думи на премиера Бойко Борисов за отношението му към Русия и санкциите на ЕС. Запис от правителствената пресслужба опровергава казаното от премиера. Според ТАСС премиерът изразява надежда санкциите срещу Русия да отпаднат, докато реално Борисов подчертава европейските ангажименти на България и твърдостта по отношение на санкциите към Русия.

„България като лоялен член на НАТО и Европейския съюз поддържа санкциите, но в същото време ние губим много. Защото голяма част от туризма, голяма част от селското стопанство, традициите, които имаме в търговията, са с Русия и загубите ни са големи. Това, разбира се, до голяма степен нервира ръководството в Москва и неслучайно от Анкара президентът Путин беше много остър към България.Сигурно и има основания за това. Така че, без да имаме вина, без да имаме такива цели, отношенията между България и Русия охладняха. Аз съм прям човек, не съм дипломат, трудно мога да намеря по-заобиколими думи, които да се харесат на всички и не ми е това целта", казва Борисов във видеото, разпространено от правителството.

Записът показва, че част от думите на премиера са изменени, а други са изрязани от разговора, с което се променя смисъла на казаното.

Новините

Най-четените