Русия с нота към България заради проверките на "Лукойл"

Има нота от руското външно министерство заради проверките на компанията "Лукойл" от страна на митниците. Премиерът Бойко Борисов потвърди информацията при освещаването на новопостроения храм "Рождество Христово" в столичния район Младост 3.

"Ние проверяваме всички петролни компании и когато направят нещо добро, като завода, инвестициите в Бургас, лично отивам, откривам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя, за гражданина, качествено, евтино гориво, мисля, че никой не може да се сърди за това и да ни упрекне. Факт е, че откакто започнаха проверките, горивото доста намаля като цени, а пък и в качеството има доста голямо подобрение", каза Борисов, цитиран от БНР.

Той отбеляза, че външният министър на Русия Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света и Русия използва всеки един случай да създава внушения.

"Ние няма да се поддадем на тях, тъй като винаги съм знаел, че както и православната ни църква и народа обича руския народ, както и самият аз. Но едното е история, памет, признателност, другото е сметки", каза премиерът.

"Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов.

#1 Виктория Пенелопова 07 18.10.2015 в 19:35:10

НЕ зареждам в Лукойл. И най-малкото заради мръсни тоалетни, кофти кафе и гадна /една марка/ минерална вода.

#2 Kleptoman 18.10.2015 в 20:18:17

1Виктория Пенелопова 07 | 18.10.201519:35 НЕ зареждам в Лукойл. И най-малкото заради мръсни тоалетни, кофти кафе и гадна /една марка/ минерална вода. Кафето е може би най-доброто от предлаганите на бензиностанциите (Баристо) 45лв струва килограма кафе ....има защо да искат 1.99лв за кафе с мляко ;)Минералните води,които съм виждал да продават са :девин,банкя и горна баня(не е само 1 марка).Относно тоалетните драга Пенелопова,това е задължение на персонала и е възможно в по-натоварен ден да не са успели да ги почистят.Също така искам да подчертая ,че има хора ,които изобщо не пазят ....и след един такъв клиент тоалетната да е кочина! Принципно аз не съм доволен от това,че цените са малко завишени в дадената бензиностанция.Трябва да си извадиш карта за намаление ,която горе долу прави цените еднакви с останалите. Също така искам да подчертая ,че на някои от колонките дизела е с добавка и е с около 20 стотинки по-скъп за литър ,а това пълначът, не ти го изяснява. Като цяло на почти всички бензиностанции лъжат! Остава единствено управителят на дадената бензиностанция ,да си селектира добър екип,защото главно персонала се грижи за :отношение,чистота ,бързо обслужване и т.н.

#3 dedo adji 18.10.2015 в 22:38:51

Аз зареждам където падне, ама вие добре ли сте, бе? Какво общо има тая или оная бензостанция с нота на външно министерство? Без да съм запознат със съдържанието на нотата, мога само да поздравя бате Бойко за уместния отговор. Лавров може да е най-големият дипломат по света и у нас и да създава всякакви внушения, но тая му нота прозвуча фалшиво и внушението ще има обратен ефект. У нас ще се хванат само най-изтрещелите русофили, които са доста малко, а в европа мразят и него и Русия, каквито и ноти да им свири.

#4 Dox 19.10.2015 в 00:38:07

Не е ли по-важно първо да се разбере какво точно пише в тази нота? Или персоналът на Кафето не е успял да се "добере" до текста на нотата? Ако това не е известно, за какво ми е да знам какво бил казал ББ?

#6 mima 19.10.2015 в 09:19:38

Защо да не си проверяваме когато и който поискаме? Наше право е. А и както някой беше казал "Проверката е висша форма на доверие."

#7 sizif 19.10.2015 в 09:27:05

Аз също не зареждам в Лукоил. Но да ви припомня ли с кого беше приятел тиквата. Цените на горивата не са паднали. Изкараха лоши КЗК и ще я сменят. После те 3 месеца ще разследват дали има картел. После ще тръгне слух за нови цени на петрола и цените ще се засилят нагоре. Пълен цирк. И го играят заедно с американците. Руснаците ни доят през петрола, а новите братушки през ел.енергията и концесиите И така както е почнала тиквата защо не си припомни, като откриваше централите на AES и говореше за диверсификации на енергийните доставки. Егати цирка. Накрая заедно ще разсипят EU

#8 TheRock 19.10.2015 в 09:45:45

Нота, защото Лукойл е държавна компания. Да видят всички русофили за каква става дума. Държавен капитализъм - яъщия както при Хитлер. Никой не знае какда вкарват в България танкерите на Лукойл, дали петрол или готови горива. Пристанище Росенец на практика е руски анклав на българска територия но нито един патриот не се е възмутил от това. Ако сме независима държава то трябва да си отстояваме интересите докрай.

Новините

Най-четените