Кървища и жестокост - сериалите, които прекаляват с насилието

Една от златните рецепти за правене на успешен сериал, проповядвани от HBO, a впоследствие възприети и от мнозина други, включва няколко ключови компонента - секс, насилие и добра история. И ако сексът е за предизвикването на дебати, а добрата история е някак... задължителен елемент, то насилието остава онази съставка, която дава тръпката на добрия екшън, трилър или хорър (за драмите и комедиите не е толкова задължителна).

За разлика от секса обаче, където прекаляването се усеща и започва да изглежда безвкусно, с количеството насилие и агресия е много по-трудно да се прецени кога идва повече.

От една страна, съществува този момент, че като цяло насилие по телевизията някак не е добра идея, най-малкото заради децата, които гледат. От друга страна, не всеки сериал е правен и за детска аудитория, а при някои от тях пресъздаването на моментите на агресия истински пълната картина за историята, особено ако говорим за исторически период или специфично шоу, където убийствата играят важна роля.

В галерията сме събрали едни от най-насилствените сериали, които телевизията и стрийминг платформите познават, които (може би) прекаляват с бруталността.

Тук липсват обаче обикновените полицейски и детективски истории, където главните герои всеки епизод разследват ново и ново убийство. Подбраните сериали разчитат на истински пик на насилието, където то се усеща ударно.

И както казват по телевизията, следващите кадри не се препоръчват за лица под 18 години.

Новините

Най-четените