Льов подаде ръка на Йозил

Националният селекционер на Германия Йоахим Льов се изказа в подкрепа на изпадналия в трудна ситуация халф на Арсенал Месут Йозил. Германецът изкара ужасяваща седмица - първо изпусна дузпа срещу Байерн в Шампионската лига, а след това блъсна фотограф с колата си, като обясни, че кракът му се плъзнал по педала на съединителя.

Увереността на Йозил на терена се топи, а феновете на Арсенал усещат колебанието му. Точно в този момент Льов обяви, че Месут остава ключов играч за националния отбор на Германия, на когото той много разчита.

Льов определи Месут като „ключова фигура" за националния отбор пред вестник Bild и обясни по-подробно: „Разчитам на него за световното първенство в Бразилия, тъй като познавам добре качествата и амбицията му и съм сигурен, че той иска да успее."

В Германия вече се появиха съмнения относно това дали Йозил трябва да бъде повикан за световното първенство и медиите дори предложиха на Льов да изпробва Марио Гьотце от Байерн вместо новата звезда на Арсенал.

Льов обаче отхвърли подобни варианти и обясни, че миналата година запалянковците са избрали Йозил за №1 сред играчите на националния отбор, както и че вярва, че 25-годишният футболист може да се справи с напрежението, на което е подложен.

Новините

Най-четените