Сити продава Тевес за 25 милиона лири

Манчестър Сити може да продаде проблематичната си звезда Карлос Тевес за 25 милиона лири през януари, като едно от малкото условия към бъдещия купувач е да има парите и да осъществи бързо трансфера.

През лятото цената на Тевес, който от доста време иска да се махне от Манчестър беше 40 милиона лири и единственият кандидат беше Коринтианс, после обаче стана ясно, че бразилците нямат достатъчно пари за сделката.

Сега от Коринтианс сондират дали ще успеят да се сдобият с бившия си играч за 15 милиона паунда, но това предложение беше отхвърлено. Интерес към Тевес има и от Русия, но е почти сигурно, че Карлос няма да пожелае да рита там.

Бързата продажба на Тевес е важна за Сити, тъй като ако Роберто Манчини го държи още дълго време извън състава, Карлос може да иска ФИФА да разтрогне договора му със Сити и да се позове на това, че клубът не му позволява да играе.

Основният проблем обаче остава заплатата на Карлос Тевес. След поредица преговори и отстъпки, мениджмънта на Тевес обясни, че той е склонен да приеме намаление - от 250 000 лири на 200 000 лири на седмица. Но и при тази оферта липсват желаещи, които да плащат 800 000 паунда на капризния талант.

Януари обаче наближава, така че бъдещето на Тевес, явно вече извън Манчестър, ще става още по-актуално.

Новините

Най-четените