Гангстери на мотори

Рокерските банди извън закона са бич за американското правителство от 60-те години на миналия век насам. И на двата бряга има мотоклубове, които се занимават с трафик на наркотици през мексиканската и канадската граница. Въпреки че Америка митологизира мотокултурата чрез книги като "Ангелите на Ада" на Хънтър С. Томпсън и сериала "Синовете на анархията", криминалните мотоциклетни клубове играят важна  роля в американската организирана престъпност.

През последните години станахме свидетели на обвинения в трафик на наркотици, рекет и поръчкови убийства за членове мотобанди. Рокерите извън закона са живи и здрави и федералното правителство на САЩ продължава с опитите си да се бори с тяхното огромно влияение.

Снощи 9-има души бяха убити, а други 18 ранени след престрелка между враждуващи рокерски банди пред ресторант в тексаския град Уейко, в близост до Далас. До фаталния инцидент се е стигнало след свада в ресторант "Туин Пийкс", която прераснала във физическа саморазправа на паркинга на заведението. В побоя са използвани вериги, бухалки и ножове, докато накрая са извадени и огнестрелни оръжия.

Вижте в галерията кои са 10-те най-опасни рокерски банди в Америка!

 

#1 Vincent MoFo 18.05.2015 в 16:46:22

Приятел съм с доста хора от Hell's Angels в Европа. Най готините и принципни. Който се ебава си го получава. Както и тршбва да е ! Ред и дсисциплина !

#2 MarkModel13 19.05.2015 в 20:47:44

Само така ! - бой, шутове, ритници, избити зъби, счупени кости и за десерт - някой поумрял. Мъжетв от векове са правили това и пак ще го правят. Тестостерон, разбираш ли.

Новините

Най-четените