Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Как да направим всеки ден да е Великден?

Толкова е вкусно Снимка: 1001recepti.com
Толкова е вкусно

През цялото ми детство майка ми повтаряше, когато аз недоволствах от нещо, че „Не може всеки ден да е Великден, моето момиче...". Да, ама не! Ако искам всеки ден да е Великден, ще бъде. Това от мен си зависи, мили хора. Изцяло от мен. И ако последните дни недоволствам сама на себе си, че нямам време да изпратя статията си за „WEB, сол и алкохол" на колегите от WEBCAFE, то е само защото не е Великден. Не съм го направила да е Великден! Но вече е.

Та... Как да си направите ежедневието празник ли? С отношение към детайла. Точно това отличава празника от обикновения делничен ден. Помните ли как, когато бяхте деца, на най-високия шкаф се пазеше една чиста покривка за празници? Или как родителите ви пиеха ракия в онези кристалните чаши от сватбата, само когато идваха гости?

Не. Така не се живее до сто години. Или ако се живее, е непълноценно. Носете си новите дрехи и се радвайте на живота всеки ден, като отделяте внимание на малките неща. Нека всеки ден е празник. Какво като днес е някакъв си вторник, примерно? Затова ви предлагам да си направим закуска не от добре познатите палачинки или пържени филийки, които не правят деня празник, а нещо лекичко и свежо за въвеждане в пролетта.

Закуска с ягоди и боровинки за тънка талия

200 г кисело мляко
2 с.л. мед
1 с.л. боровинки
4 с.л. трици или чиа
ягоди
свежа мента

Всичко, което е нужно да направите, е да смесите продуктите без ягодите и ментата в купички. Оставате ги в хладилника за цяла нощ. На сутринта оттам ще извадите две съвършени порции свежа пролетна закуска, която ще ви даде енергия. И ако ги декорирате с пресни ягоди, мента и ги поднесете с натурален сок от ягода, днешният Великден ви е в кърпа вързан.

 

Най-четените