Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Люта Маргарита

Люта Маргарита Снимка: Стоян Георгиев
Люта Маргарита Снимка: Стоян Георгиев
Люта Маргарита Снимка: Стоян Георгиев
Люта Маргарита Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Решихме в първите три дни на тази седмица да ви предложим три вида пикантни пици, които нямат доматена подложка.

Започваме с интересна версия на класиката "Маргарита".

За основа използвахме песто от люти чушки, босилек, зехтин и малко пармезан.

Добавихме тънки кръгчета розов домат и запекохме с микс от моцарела от краве мляко и от биволско мляко.

Пицата беше леко пикантна и страшно вкусна.

Добър апетит.

Начин на приготвяне

В блендер разбийте две от лютите чушки, 2/3 от босилека и пармезана. Подправете със сол и черен пипер.

Така приготвенот песто ще бъде  основа на пицата.Нарежете доматите и останалата люта чушка на тъкни колелца.

Разточете тестото и подредете продуктите за плънката. Покрийте добре с моцарела и печете в силно загрята фурна около 10 минути, докато моцерелата се запече до златисто.

С посочените продукти може да приготвите две пици с размер 26 см.Ако ви остане тесто, оформете на малки топки, сложете във форма за мъфини и оставете да втаса 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна 20 минути.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените