Здравейте,
Решихме в първите три дни на тази седмица да ви предложим три вида пикантни пици, които нямат доматена подложка.
Започваме с интересна версия на класиката "Маргарита".
За основа използвахме песто от люти чушки, босилек, зехтин и малко пармезан.
Добавихме тънки кръгчета розов домат и запекохме с микс от моцарела от краве мляко и от биволско мляко.
Пицата беше леко пикантна и страшно вкусна.
Добър апетит.
Начин на приготвяне
В блендер разбийте две от лютите чушки, 2/3 от босилека и пармезана. Подправете със сол и черен пипер.
Така приготвенот песто ще бъде основа на пицата.Нарежете доматите и останалата люта чушка на тъкни колелца.
Разточете тестото и подредете продуктите за плънката. Покрийте добре с моцарела и печете в силно загрята фурна около 10 минути, докато моцерелата се запече до златисто.
С посочените продукти може да приготвите две пици с размер 26 см.Ако ви остане тесто, оформете на малки топки, сложете във форма за мъфини и оставете да втаса 30 минути.
Печете в предварително загрята фурна 20 минути.