Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Камби пълнени с кълцано телешко, лук и рикота

Камби пълнени с кълцано телешко, лук и рикота Снимка: Стоян Георгиев
Камби пълнени с кълцано телешко, лук и рикота Снимка: Стоян Георгиев
Камби пълнени с кълцано телешко, лук и рикота Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Разбира се, че е по-вкусно, когато и чушките и сармите се пълнят с кълцано месо.

Освен ако не намерите качествено месо, което да смелите на кайма.

Начин на приготвяне

Нарежете почистения и измит лук на едро и го запържете в 3-4 с.л. загрят зехтин за около 10-12 минути, като бъркате често.

Налейте половината вино, разбъркайте и оставете да се изпари почти изцяло. Посолете, добавете захарта, прясна мащерка и част от маслото и оставете за 6-7 минути - да се карамелизира при често разбъркване.

Извадете лука в купичка.

Нарежете месото на парчета и нарежете в блендер, като добавите чесъна. Не раздробявайте прекалено, парченцата трябва да се усещат.

Загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете месото. След като се изпари водата, налейте останалото вино, посолете и подправете с черен пипер.

Смесете готовото месо с 2/3 от лука, добавете рикотата и разбъркайте добре.

Опитайте на вкус.

Подредете почистените и измити чушки в тавичка за печене. На дъното на всяка сложете по 1-2 клонки мащерка и разпределете плънката.

Напълнете добре чушките, налейте малко вода на дъното на тавичката и покрийте с фолио.

Печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Махнете фолиото и печете още 20 минути. Чушките трябва да се запекат добре.

Поднесете чушките върху канапе от останалия лук.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените