Здравейте,
Разбира се, че е по-вкусно, когато и чушките и сармите се пълнят с кълцано месо.
Освен ако не намерите качествено месо, което да смелите на кайма.
Начин на приготвяне
Нарежете почистения и измит лук на едро и го запържете в 3-4 с.л. загрят зехтин за около 10-12 минути, като бъркате често.
Налейте половината вино, разбъркайте и оставете да се изпари почти изцяло. Посолете, добавете захарта, прясна мащерка и част от маслото и оставете за 6-7 минути - да се карамелизира при често разбъркване.
Извадете лука в купичка.
Нарежете месото на парчета и нарежете в блендер, като добавите чесъна. Не раздробявайте прекалено, парченцата трябва да се усещат.
Загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете месото. След като се изпари водата, налейте останалото вино, посолете и подправете с черен пипер.
Смесете готовото месо с 2/3 от лука, добавете рикотата и разбъркайте добре.
Опитайте на вкус.
Подредете почистените и измити чушки в тавичка за печене. На дъното на всяка сложете по 1-2 клонки мащерка и разпределете плънката.
Напълнете добре чушките, налейте малко вода на дъното на тавичката и покрийте с фолио.
Печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Махнете фолиото и печете още 20 минути. Чушките трябва да се запекат добре.
Поднесете чушките върху канапе от останалия лук.
Добър апетит.