Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Чътни - нестандартна добавка за вашата трапеза

Идеално предложение за сезона на барбекютата
Идеално предложение за сезона на барбекютата

В сезона на барбекютата все по-често се чудите с какво да разнообразим месото на скара. Кетчуп, майонеза, стандартните сосове - всичко това ви е омръзнало, което означава, че е време да изпробвате нещо нестандартно.

Комбинацията по-долу на пръв поглед може и да ви прозвучи ужасно, но си заслужава да я опитате. Ето как да си направите чътни с кайсии...

Необходими продукти:

1.5 кг пресни кайсии без костилки

2 скилидки чесън

1 малко парче джинджифил

350 г лук, накълцан

600 мл ябълков оцет

220 г кафява захар Захира

2 чаени лъжички сол

2 чаени лъжички синапено семе

1 чаена лъжичка смляна канела

1 чаена лъжичка индийско орехче

1/2 чаена лъжичка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете кайсиите на парчета и смачкайте чесъна и джинджифила върху него. Направете го в голяма тенджера и добавете всички останали подправки. Поставете тенджерата да къкри за известно време, докато лукът и плодовете омекнат и чътнито се сгъсти.

Изсипете в бурканчета, затворете добре и го използвайте в следващите седмици.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените