Здравейте,
За днес сме ви приготвили една рецепта с пуешко месо.
Това е едно от най-леките бели меса и е особено вкусно с подходяща марината и подправки, тъй като е по-сухо.
Начин на приготвяне
Мариновайте пуешкото за поне 2 часа. С остър нож минете по дължината на парчето месо и го изтънете така че да получите сравнително еднаква дебелина навсякъде.
Може да изтъните допълнително с чук за месо.
За плънката нарежете бекона на дребно и го запържете в малко мазнина. Отделете в купичка.
Нарязаният на ситно лук запържете до златисто. Добавете нарязаните на кубчета гъби и запържете, докато останат на мазнина.
Посолете и подправете с черен пипер, налейте малко от виното, което пиете, докато готвите и сложете подправките.
Добавете и бекона и разбъркайте добре. Накрая сложете хлебните трохи, които ще уплътнят сместа.
Разстелете пуешкото и разпределете от плънката на 2-3 от месото. Навийте на стегнато руло и завържете добре с конец за готвене.
Така приготвеното руло запържете от всички страни, докато придобие златиста коричка. Така ще запечатите месото и то няма да е прекалено сухо.
Сипете още малко вино, ако не сте си го изпили. Поставете в тавичка, залейте със соса от пърженето и печете в предварително загрята фурна около 30 минути.
Готовото руло извадете от фурната, махнете му конците и покрийте с алуминиево фолио за 10 минути, за да се отпусне месото.
Поднесете с картофено пюре, в което задължително използвайте масло.
Да ви е сладко. И отворете нова бутилка вино ако междувременно сте изпили предишната.