На 20-ти и 21-ви декември фотографката Мирослава Дерменджиева представя още две любими коледни вкусотии.
Нека се насладим на следните банички с тиква и ябълки. Запазете си място обаче, защото предстои да готвим и какаово-джинджифилови сладки, както и вкусен щолен.
Банички с тиква и ябълки
6 порции, подготовка 15 мин, приготвяне 20 мин.
1 пакет фини кори за баница
300 г тиква, настъргана
2 ябълки, обелени и нарязани
50 г стафиди
50 г орехи
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. канела на прах
½ настъргано бобче тонка
кафява захар или мед на вкус
3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Една от любимите ми рецепти- бърза и изключителна лесна за приготвяне.
Корите се нарязват на квадратни парчета и намазват с олио. Поставете парченцата кори във форми за мъфини или суфле. На котлон задушете леко настърганата тиква, ябълките, стафидите и орехите.
След като омекнат добавете подправките. Напълнете формите с плънката. Най-отгоре поръсете с пудра захар или мед. Пекат са между 12-15 минути на около 180 градуса докато започнат да стават златисти.