Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пико де Гайо - свежата салца, която допълва идеално всяко месо

Комбинацията от продукти няма да ви остави безразлични Снимка: Envato
Комбинацията от продукти няма да ви остави безразлични

Лятото е като безкраен празник за любителите на свежите и вкусни ястия.

През този сезон лесно могат да бъдат открити редица пресни продукти, с които да се приготвят неустоими специалитети. Един такъв ви предлагаме и тук. Рецептата, с която ще ви изкушим, е за адана кебап със салца Пико де Гайо.

Комбинацията от продукти няма да ви остави безразлични и гарантирано ще си оближете пръстите.

Адана кебапът е емблематично кулинарно постижение от турската кухня.

Приготвя се задължително с агнешко или телешко месо. То трябва да е добре овкусено, леко пикантно и да бъде изпечено на характерните за тази рецепта метални шишове, за да се постигне най-автентичният му вид и вкус. Една от най-подходящите гарнитури към сочния адана кебап идва не от къде да е, а от Мексико.

Снимка: Lidl

Пико де Гайо (в превод от испaнски език "клюн на петел") e мексиканска свежа салата, която много прилича на традиционната за Мексико салца, но при нея има съществена разлика. Приготвя се от домати, лук, кориандър, люти чушки и малко сок от лайм, които не преминават никаква обработка преди това, а се смесват в изцяло суров и неподправен вид.

Именно това различава Пико де Гайо от салцата, в която често продуктите биват леко запечени или пасирани.

Стъпките по приготвянето адана кебап със салца Пико де Гайо са лесни и не отнемат много време, като това вкусно ястие може да бъде перфектното решение, когато искате да приготвите нещо бързо и лесно у дома.

Ако пък искате да го опитате пригответно от ръцете на известен шеф готвач, тогава не пропускайте възможността да посетите някоя от локациите от вкусния летен тур "Lidl на път". Обиколката започна от София, мина през Ботевград, Варна и ще стигне до Шумен и Карлово. А през есента ще гостува на два софийски форума.

По време на турнето си в различните градове популярните шеф готвачи Иван Манчев и Димитър Тончев показват кулинарните си умения и представят летни грил рецепти.

Вкусните специалитети, сред които адана кебап със салца Пико де Гайо, се приготвят по време на специално кулинарно шоу с продукти от собствените марки на Lidl. Идеята на веригата е да запознае отблизо потребителите с качеството на продуктите си, като ги представя в лесни рецепти, които всеки може да приготви и у дома.

Снимка: Lidl

Дегустациите на вкусните специалитети от клиентите са напълно безплатни, а следващите локации от летния тур "Lidl на път", са: Варна, Шумен и Карлово.

Повече за "Lidl на път", ще откриете подробно тук.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените