Топ 10: Големите футболисти, които не станаха "Футболист на годината"

Мартин Камбуров не беше избран за най-добър футболист на 2016 г. в България.

Най-резултатният български голмайстор дори не влезе в тройката, където местата бяха заети от новия №1 Ивелин Попов от Спартак (Москва), от капитана на Лудогорец Светослав Дяков и вратаря на разградския тим Владислав Стоянов.

За 36-годишния Камбуров, забил цели 24 гола през календарната година и петкратен най-добър реализатор на „А“ група, остана утехата, че поне го посочиха като най-добър нападател в елитната футболна дивизия на България.

Но това е доста постно за футболист, който вече стана пети във вечната раглиста на голмайсторите у нас. И един от тези, които са солта и пипера на днешния ни футбол.

Впрочем това не е нещо ново. Най-малко десет големи български футболисти също не са били обявявани за най-добър на годината.

Дали поради прекалено голямата конкуренция, дали във връзка с пристрастия на спортните журналисти, или заради нещо друго.

В галерията ви представяме топ 10 на големите ни играчи, които така и не заслужиха почетното звание „Футболист на годината“.

#2 Цако 09.01.2017 в 20:06:44

Имаме две силни поколения - едното е било 1960-1974, а другото 1986-1998. След това имаме само трите коня, а сега съвсем не се вижда нищо сериозно да расте. Много големи играчи от тези поколения не са награждавани, а в друго време биха били лидери.

Новините

Най-четените