Над 50 души са задържани при спецакция срещу битовата престъпност

Над 50 души са задържани при спецакция на МВР срещу битовата престъпност на територията на цялата страна. Операцията се провежда от вчера като започна от Ихтиман, Радомир и Ботевград.

Там са арестувани хора по различни досъдебни производства за престъпления. В петък е засилено полицейското присъствие в Благоевград, Кюстендил, Видин и Монтана. В тези населени места има големи ромски махали.

В различните градове са проверени десетки домове. В ромската махала "Предел" на Благоевград има два екипа на жандармерията заедно с няколко микробуса.

На входовете към квартала има разположени полицейски патрулки, а властите спират всички автомобили за проверка. Инспектират се документите на шофьорите и багажниците на колите.

Проверява се и дали конските каруци имат необходимото разрешително и регистрация. Много от ромите се опасяват дали това не е началото на нови акции за събарянето на незаконни постройки в гетата.

Към момента няма потвърждение на такава информация. Очаква се обаче действията на МВР да продължат и през следващите дни.

Новините

Най-четените