Ремонт на метрото заради опасност от пропадане

Открит преди 10 месеца участък от първата метролиния в София вече се ремонтира поради опасност от пропадане, съобщи bTV. Под трасето между станциите „Цариградско шосе" и „Дружба" се е образувала кухина заради подпочвени води. В момента в нея се инжектира циментов разтвор.

Поради тази причина влаковете се клатушкат и преминават с бавна скорост в района на метростанция „Дружба". До два месеца инжектирането на циментов разтвор трябва да завърши и кухините да се укрепят.

Ръководителят на проекта за разширението на метрото инж. Кирил Зайков обясни, че точно в този участък от метротунела се е появило подводно течение и затова скоростта на влакчетата е ограничена до 20 км/ч. Става дума за кухина от 12 метра.

Зайков успокои, че няма опасност за пътниците в метрото, взети са превантивни мерки за пресичане на подпочвените води.

Разходите са изцяло за сметка на фирмата строител. „Това е по договор, докато изтече гаранционния период, каквито и дефекти да се появят, а в случая не става дума за дефект, става дума за превантивни мерки, разходите са за сметка на строителя", допълни Зайков. Гаранцията на този участък изтича на 2 април тази година.

Този участък от метрото беше тържествено открит на 2 април миналата година лично от премиера Бойко Борисов.

Междувременно започна строителството на третия метролъч в столицата. Това води до затваряне на участъци от улици в центъра на града, което затруднява движението.

#2 Вълков 11.02.2016 в 13:48:23

Както и всичките простотии на боко,веднага започват ремонти.

#4 Winora 11.02.2016 в 15:01:40

"Поради тази причина влаковете се клатушкат и преминават с бавна скорост в района на метростанция „Дружба"". Уф, успокоих се. Оная вечер, като се прибирах в "Дружба", ми направи впечатление, че влакчето се клатушка и реших, че ватманът е пиян. А то каква била работата. Подземни води. Вече ще пътувам по тази линия с дъждобран.

Новините

Най-четените