Полицаите ще "профилактират" властта с митинг

Синдикатите в МВР отмениха протестите в София, насрочени за понеделник, вторник и сряда. Това става ясно от съобщение на Синдикаелн Алианс "Сигурност" в МВР.

Вместо това в четвъртък от 13 ч. полицаите ще се съберат на митинг на площад "Народно събрание". В съобщението се твърди, че събитието им е съгласувано със Столична община.

То е обявено като "митинг в подкрепа на оттеглянето на параграфи 9-16 от законопроекта за държавния бюджет". Профсъюзите в МВР обявиха, че остават в "протестна готовност", в случай че исканията им не бъдат изпълнени.

Под натиска на протестите в неделя вицепремиерът Румяна Бъчварова и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова поеха ангажимент да изтеглят текстовете от бюджета, които ограничават част от социалните привилегии на служителите в МВР.

„В НС в момента е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР и той би могъл да бъде подходящата законодателна форма, в която да се включат, след като се разберем със синдикатите, определени текстове, които да покажат начало на реформата в МВР", каза Стоянова.

Днес преговорите между кабинета, депутатите и синдикалните организации във вътрешното министерство продължават.

#1 boris 09.11.2015 в 14:19:40

Подкрепям протеста но не подкрепям действията на правителеството. Вътрешният министър беше длъжен да събере всички протестанти от "Протестна мража" да им даде щитове, палки, капсули с газ и водоноски и да ги прати да смажат протеста! Да ядат по един бой, ченгетата, в някоя тъмна уличка - пък после - ако ще да им върнат 30 заплати. Важно е да си имат едно на ум за от тук нататък...

Новините

Най-четените