Димитър Цонев продължава да е в критично състояние

По думите на шефа на ВМА - генерал-майор проф. Николай Петров, състоянието на водещия от националната телевизия Димитър Цонев продължава да е доста тежко вече осми ден. Засегната тежко е централната нервна система и има локална увреда в следствие на прекарания хеморагичен инсулт.

Цонев е получил и тежки белодробни усложнения. Много от органите му и системите се поддържат изкуствено - дишане, сърдечно-съдова система, метаболизъм, водно електролитен баланс.

"Още сме в етап борба за живот. Ако постигнем успех, тогава влизаме в етап по борба за качество на живот", добави още проф. Петров за БНТ.

Той подчерта, че това, което казва, е единственото официално изявление за състоянието на Цонев, което са давали досега от ВМА. Всичката останала информация е споделяна със семейството и роднините, които от своя страна имат грижата да информират обществеността.

Професор Николай Петров, началник на Военномедицинска академия, снимка: БНТ

Дългогодишният телевизионен журналист и водещ от Националната телевизия Димитър Цонев беше приет в реанимацията на Военна болница на 14 август с диагноза инсулт. Два дни по-късно той премина мозъчносъдова интервенция при екип начело с рентгенолога от ВМА д-р Мирослав Лилов.

#1 gothic 23.08.2016 в 00:34:23

Жалко за човека, но..... Прочетено във фейсбук: Petar Ivanov САМО ПИТАМ, НИЩО ЛИЧНО Може ли кой да е български гражданин да ползва правителствената резиденция Евксиноград? Журналистите могат ли? Всички или само някои? Кои журналисти могат? Защо точно те? Кои са българите, които веднага могат по спешност да се лекуват във ВМА от елитен медицински персонал? Защо точно те? Когато тези, които не могат да припарят до Евксиноград, като мен, например, получат масиран инсулт, те тутакси си заминават в Отвъдното с "Адажио" от Албинони. Няма хеликоптер, няма дявол. Което не е така за имащите пропуск за Резиденцията, за така нар. "известни" софиянци. Защо? Равни ли сме в БГ, както пише в Конституцията ни, или не сме? Докога? Тези въпроси не са толкова прости. Отговорите им обясняват защо сме най-гадната и най-нещастна изчезваща нация в света. И още нещо: Резиденцията в Евксиноград и ВМА се издържат с нашите пари, на данъкоплатците. Аз, заедно с всички данъкоплатци, плащаме Димитър Цонев със семейството си да летуват в Евксиноград почти без пари; аз, заедно с всички данъкоплатци, плащаме да го лекуват, вероятно без заплащане, генералите-професори във ВМА. Плащаме привилегиите на избрани софиянци. "Privis Legis" значи "извън закона". Да живее БКП!

#2 COMANCHY 23.08.2016 в 10:42:44

gothic, а ти откъде знаеш че Д. Цонев не си е платил, както всеки друг може да си плати ако иска да почива на подобно място. И какви ги говориш за "равенство и братство", ти в кой свят живееш? Но след "БКП"-то всичко става ясно.

#3 bludniq_sin 23.08.2016 в 10:54:20

Всеки който иска може да почива в евксиноград. Не е толкова скъпо но не мисля, че си струва парите. Подава се заявка, правят ти едно проучване и след това отиваш. Има си дни и време в което може да се ходи и заявката трябва да се направи рано. Изобщо не е толкова невъзможно всеки български гражданин да почива там ако иска. Не съм почивал там но на сайта на евксиноград имам спомен, че беше описана процедурата как се почива там и имам познати, които са ходили там - нищо особено. Иначе - Митко Цонев е един номеклатурен журналист и псевдоюрист. Неговото състояние не е с нищо по-различно от това на всеки друг преживял инсулт и не виждам причина да му се обръща толкова извънредно внимание. Пожелавам му бързо оздравяване както и на всички пациенти там.

#5 gothic 23.08.2016 в 13:52:08

Така е, Dear Ivan. Обаче чукча - писател, чукча не читател.....

#6 vayk 23.08.2016 в 15:11:23

Първо, Бог да го прости Митко Цонев! Колкото до въпроса за почивките в "Евксиноград" - 3 пъти съм почивал там без да имам нищо общо с властта или някакви други връзки. Има си процедура - заявка, чакаш одобрение и 20 дни преди датата ти се обаждат да ти кажат дали те одобряват или не. Аз съм били 3 от 3 пъти одобряване. Сега, естествено гледат ти профил в заявката - жене ли си, с деца ли си, какво работиш и т.н. Ясно е, че ако си някакъв съмнителен тип няма как да те одобрят. Колкото до цените там - не са по-високи, отколкото ако отидеш в някой 4-звезден хотел на близките "Златни пясъци" или "Св.Константин", но е несравнимо по-хубаво. Първо разкошния парк, от който си заобиколен, огромния плаж с много малкото хора на него, добрата кухня на поносими цени, тишината и спокойствието, което ги няма на нито едно сруго място по българското черноморие. Проблемът е, че почти винаги юли и август местата са заети и или резервирани от властта. Затова според мен най-добрата опция да се ходи там е края на юни. Хем цените на нощувките са по-ниски, хем това е прекрасно време през лятото с дълъг ден, приятни температури на въздуха, не е непоносима августовска жега и т.н. Ориентировъчно цените на нощувките извън топ-сезона юли/август са от порядъка на 100-120 лв. на вечер за апартамент или бунгало на плажа. Храната се плаща отделно.

#7 abductor 23.08.2016 в 16:13:46

Охо, пак сте пуснали метлата, сакън някой да не опетни "светлата" памет на комуниста-доносник, отишъл без време при ментора си Бочаров

Новините

Най-четените