Съдът гледа мярката на шофьора на автобуса от катастрофата край Своге

Софийският окръжен съд (СОС) днес ще гледа мярката за неотклонение на Григор Григоров - шофьорът на автобуса, който катастрофира край Своге на 25 август. При инцидента загинаха 17 души.

Григоров е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. До момента е изяснено, че той е шофирал с 53 км/ч, вместо да спазва ограничението за максимална скорост в участъка от 40 км/ч.

Съдът ще реши дали Григоров да остане за постоянно в ареста, каквото е искането на прокуратурата.

Във вторник шофьорът на автобуса беше изписан от столичната болница "Царица Йоанна - ИСУЛ", където беше настанен след инцидента. Веднага след това беше откаран в ареста в Национална следствена служба.

За момента Григоров е единственият обвиняем по случая. Разследващите работят и по линия състоянието на самия път.

Същевременно жители на Своге излизат на протест заради лошото състояние на път II-16, на който стана автобусната катастрофа. Протестът ще се проведе в сряда вечерта. Целта е да се привлече вниманието към опасния участък.

#1 Starija hush 02.09.2018 в 05:31:39

Ако е имало дупки по пътя и така маркуча на спирачките на колелото се е скъсал естествено че без спирачки те очаква катастрофа.А тоя пениз за 40 км. позволени а той карал 50 не са от толкова големо значение освен при завой само.Да се провери основно пътя дали нема дефекти 3-4 км. преди катастрофата!И дали спирачките са работили нормално.Може да има повреда в електричеството на двигателя и тогава спирачките отказват да работят.На моя Форд-350 по време на каране генератора-динамото ли български се повреди.Моментално спирачките отказаха да работат и за малко не направих катастрофа.Едвам се прибрах и моментално требваше да смена генератора с нов.На волтмера показваше че не произвежда електричество.Бех като гръмнат от идиотската система на инжинерите.

Новините

Най-четените