Оправдаха окончателно Христо Бисеров

Върховният касационен съд окончателно оправда Христо Бисеров. Информацията е от съда. Решението  на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС беше обвинен в укриване на данъци в размер на 18 000 лева, валутни престъпления и нарушение на изискването за пълна имотна декларация пред Сметната палата.

На 1 декември 2015 г. обаче той беше признат за невинен от Софийския градски съд. Тогава от държавното обвинение обясниха провала на делото с отказа на властите в Швейцария да съдействат с информация за банковите сметки на Бисеров.

Малко по-късно прокуратурата сама се отказа от разследването за пране на пари срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

Христо Бисеров изненадващо подаде оставка от всички политически постове - както в Народното събрание, така и в партията си ДПС - на 3 ноември 2013 г.

Едва няколко дни по-късно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че срещу него се води разследване за финансови престъпления.

 

 

#1 Nikkor 21.12.2016 в 11:37:18

Някой да е очаквал друго?

#2 Шамито 21.12.2016 в 18:02:05

Ало цензорите.Къде открихте нецензурни думи,обиди по расов,етнически,религиозен,полов или сексуален признак.ВИЕ да сте чували за свободата на словото?Мълчите но триете.И с това показвате интелектуалната си немощ.Нима не разбрахте че АЗ не пиша с цел манипулация а търся истината винаги чрез излагане на контра теза.Честно.Комунистите от времето на соца ряпа да ядат пред Вас. ТЕ поне предупреждаваха с аргументи а Вие мълчите като риби.Но защо ли си хабя думите.В курвенската демокрация е така.Аплодират свободата на словото като висша ценност но го трият когато не го споделят.

Новините

Най-четените