Мълчалив протест в памет на убитото момче от Враца

Враца се организира на мълчалив протест пред сградата на полицията ден след нелепото убийство на 18-годишен ученик.

Дванадесетокласникът Тодор Йорданов беше пребит до смърт от двамата братя Иван и Десислав Пламенови посред бял ден заради забележка на пътното платно.

Побоят стана пред очите на множество свидетели. Нито околните минувачи, нито полицията обаче не са се намесили, за да прекратят физическия сблъсък, довел до смъртта на момчето. Едва след като той е загубил съзнание, е потърсена спешна помощ от тел. 112, която се е забавила заради струпването на автомобили около мястото на инцидента.

Вероятната причина за пасивната реакция е, че братята са "добре познати и са респектирали с външността си", коментира една от педагожките в училището на Тодор, която е сред организаторите на протеста.

Днес се очаква да станат ясни резултатите от аутопсията на 18-годишното момче.

Убийците са в ареста във Враца, след като и вторият нападател се предаде след опита си за бягство. Разследването по случая продължава.

 

#1 kidi kidi 13.01.2016 в 17:06:39

Това е срамен ден за тоя град. 15 души седяха и гледаха как убиват едно дете. И снимаха с телефоните Никой не се е намесил. Сега пак мълчаливо щели да бдят. Бдете още, глупаци. Овце на заколение. Утре са на ред и вашите деца! И така, докато ножът опре до гърлото ви.

#2 kariiia 14.01.2016 в 15:32:24

tova e nqkakuv ad. Az sum shokirana kakvo se sluchva s tezi hora v Bulgaria kak moje da umira nqkoi ot boi i nikoi da ne se namesi, otgore na tova s telefonite snimali.Tova e naglost ujas az, che sum momiche i pak bih otishla da gi razturva. Gorkoto momche pochivai v mir ((((

Новините

Най-четените