Нинова застана зад Жаблянов относно изказването му за Народния съд

Лидерът на БСП Корнелия Нинова застана зад изказването на Валери Жаблянов, че Народният съд е бил "необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". Скандалните думи предизвикаха остри реакции, а управляващите от ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание.

Нинова каза, че социалистите застават зад депутата и не смятат, че той трябва да подава оставката си. Ако това все пак стане, от БСП няма да предлагат друг кандидат за поста.

Причината за исканата оставка е, че именно Жаблянов се оказа авторът на противоречивото изказване относно Народния съд, което беше поместено в официално изказване на социалистите.

На 15 февруари на извънредно заседание на ИБ на партията с ръководството на парламентарната груба беше взето решението, че БСП не приема искането за оставка. Въпреки че спорният момент беше премахнат от официалното изказване, той предизвика вълна от възмущение.

Съюзът на репресираните от комунистическия режим в България от своя страна поиска публично извинение от Жаблянов.

#2 GETI 21.02.2018 в 00:16:35

"Народният съд е бил "необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". Скандалните думи предизвикаха остри реакции" **** ако „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“ е скандална констатация,а Народният съд е наложен от антифашистките Велики сили,то логически следва,че фашистките сили са против Жаблянов... следващи действия на БСП: 1.изпращат в посолствата на Великите сили позициите на ГЕРБ и другите,които са профашистки. 2.след освобождаването на Жаблянов от поста зам.председател на НС,напускат пленарната зала-Парламент БЕЗ опозиция по време на председателството му.типична нотариална кантора.влизат само при вкарване на ИК.само така-бой по фашистките кратуни,с помощта и на Великите сили.среща с Тръмп?!

#3 GETI 21.02.2018 в 00:18:59

кви парадокси само. Народният съд във Франция издава последната си присъда 1990 г. - делото на Морис Папон. у нас 28 години по-късно, съдът е заклеймяван в България никога не е имало демократична традиция. с падането на соца, фашистите се опитаха да вземат реванш под формата на борба за либерална демокрация и борба срещу тоталитаризма. реванш не можаха да вземат,постигнаха само унищожаването на всичко постигнато за 45 години и връщането на България в изходно положение - любимата им 39 година. добре, че има интернет и смартфони, та да има илюзия за развитие.

#4 dedo adji 21.02.2018 в 02:01:11

Какъв реванш те патил, бе гетьо, няма нито един убит червен боклук. Само еди се застреля от закъснели угризения и Лукавия го гръмнаха ортаците му. а същите тия, които издали последната присъда през 90-та сега са дупе и гащи с децата на червената номенклатура. Туй Бокова, Сталинка, Пръмова, Сер гей - все големи европейски демократи на високи постове. Реванш би било тия хора сега да копат домати и да пасат овце и да не смеят да си вдигнат главите от срам. ама от комунист срам, колкото от умрял писмо.

#5 Люба6а 21.02.2018 в 02:23:13

са ви успокоя - ваш'та ще си остане такава,каквато се случи след 09.09.44...от едната страна наглите червени свини,които ви убиваха,биха,крадоха,лъгаха и тн . гадосто,които само те и техните интеранционални велможи можада да измислят над един обречен народ и от другата-потърпевшите "пролетарии',които сега чакат някой да ги "освободи" от чевреносвинското робство...е,няма да ви стане "освобождението"...защо ли?ами защото не сте убийци,крадци,лъжци...

#6 Люба6а 21.02.2018 в 02:27:52

чудно ми е такъв "изявен" товарищ като гети каква съдба щеше да има,ако живееше по времето на тов.сталин?! и какво ли щеше да пише тогава?! за да не бъде ликвидиран поради очевадните му знания и познания ?!

#7 GETI 21.02.2018 в 09:10:54

страната ни е доведена до състояние на трета национална катастрофа, несравнима с другите две нито по социално-икономическата разруха, нито по дадените жертви. ..беззаконие, тоталнен грабеж и наложен геноцид върху собствения народ.около два милиона млади и образовани хора или потенциала на нацията ни бяха принудени да напуснат страната. вече второ поколение наши внуци и правнуци се раждат и живеят в чужбина. в страната ни остава застаряващото население, ниско образована и неквалифицирана работна ръка, болни хора и циганското население. някои от процесите стават вече необратими. след 89 и смяна на режима няма десни,няма леви,има милиони. няма и да има убити червени боклуци ,нито лустрация по нареждане на дедо ви Шорош.да не е луд! само послушника му И. Костов разпродаде активи за 30 милиарда, а държавата получи едва 3 милиарда. комунизма е алиби-параван-прикритие за провала на Прехода.това е най-голямата шашма. а шарани като вас кълват, даже и на въдица без стръв.

#8 rare case 21.02.2018 в 11:49:54

"....ти права си, когато съгрешиш дори-..... ха-ха-ха

#9 Dox 21.02.2018 в 23:29:17

Гети, Ако позволиш, една малка корекция - в момента не сме изправени, а търпим последствията от вече станалата /случилата се/ не трета, а четвърта национална катастрофа. Третата беше през 1944 г. След това последваха 45 години на възстановяване на разрухата и икономически възход и ..... това беше. На 10.11.1989 г. разни реваншисти рекоха да се "реваншират" и върнаха страната наистина в изходно положение. Не случайно някои икономисти оприличават последвалите 30 години не като "преход", а като РЕСТАВРАЦИЯ на всичко - разбирай - отношения, нрави, език, че дори и мода - някъде в средата на 19-ти век. Тия мераци продължават и в момента. За това са и тия неистови крясъци и подскачания с/у т.нар. "комунизъм". Целта се вижда и без телескоп - отвличане на вниманието от поредното насиране на т.нар. български "елит". А този "елит", драги ми другарки и другари, винаги се е състоял от т.нар. "българяни". Повече за тази интересна и сравнително недобре описана и заради това недобре позната прослойка у нас - четете, слушайте и гледайте - Валентин Вацев. Българяните са може би най-продажните, бездуховни и ретроградни същества не в България, а на планетата. Не случайно П.Дънов оприличава България като черния дроб на света. Каква ли не утайка се подвизава тук, в процеса на филтрация на душите. Да, това става именно тук. Българяните нямат цвят, нямат идеология. Те могат да бъдат фашисти, комунисти, демократи, консерватори - всичко, което се сетите, стига да им дава възможност да са на върха на хранителната верига. Наистина са уникални, като явление. За сега /не до там успешно/ се прикриват зад понятия, като - практицизъм, прагматизъм и др.п. словесни играчки. Преди 4-5 години, в едно интервю попитаха В.Вацев за ГЕРБ. Той отговори: "Боже мой, посочете ми ГЕРБ!" Днес, нещата вече са поизбистрени и за това пак той /не съм чул никой друг/ ги охарактеризира още по-успешно: ГЕРБ - това е държавната администрация. ГЕРБ - това е БКП в края на 80-те години на миналия век. Заслужава си да се помисли по въпроса, а!? Нали!?

Новините

Най-четените