Горяха ретро автомобилите на бившия хасковски кмет

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов загуби три от ретро автомобилите си, след като рано тази сутрин в автосалона му избухна пожар.

Сигнал за огъня е бил подаден малко след 04.00 часа от охраната на обекта, който се намира край пътя Хасково-Димитровград, съобщава Нова.

Три автомобила са изгорели напълно при пожара, два са частично обгорели, уточняват от полицията. От високата температура са счупени стъкла и целият салон е опушен, обясниха от регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението".

В 04.43 часа на спешния телефон 112 е получено съобщението за пожар в автосалон. До момента е установено, че обектът се охранява от СОТ, жива охрана и видео наблюдение. Пазачът забелязал дим от единия автомобил, паркиран вляво от входната врата, след което пламъците обхванали и другите коли.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Работата по изясняване на случая продължава.

Иванов разполага с колекция от ретро автомобили, като в периода между 2006 и 2013 година е закупил шест коли, съобщи bTV през 2015. Общата им стойност е малко над 53 хиляди лева. Голямата колекция на кмета се води собственост на автосалон в града.

Новините

Най-четените