НАП "под прикритие" - от селско хоро до нудистки круиз

"Служителите буквално са преиграли" - с тези думи финансовият министър Владислав Горанов коментира новината за данъчни инспектори, внедрени в самодеен таноцов състав в пловдивското село Марково, които са издали наказателно постановление заради неотчетеното събиране на 1,50 лв. такса.

"Забавлявам се с прикритието на колегите от НАП в Марково. Те са преиграли, но всички способи за контрол ще бъдат използвани от приходната агенция", каза Горанов пред журналисти.

"Неиздаването на касова бележка си е административно нарушение, което се наказва с глоба. Принципът на маловажност тук не се прилага", каза още той на въпрос дали глобата срещу самодейния състав ще бъде отменена.

От думите на Горанов стана ясно, че това не е първият куриозен случай, в който попадат престарателни служители на НАП. Оказа се, че преди година данъчни били "внедрени" на круизен кораб, само за да установят, че екскурзията била предназначена за нудисти.

"Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени. Всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезщетен", каза той.

На въпрос защо държавата позволява опрощаването на над 8 милиона лева задължения на Главното мюфтийство, докато следи касови бележки за лев и петдесет, Горанов отговори: "Основната цел на Закона за вероизповеданията, така както ми е известно и след заседанието на КСНС, беше максимално бързо да намалим до голяма степен възможните влияния на външни разузнавателни служби и др. Ако не се беше взело решението във вида, в който беше гласувано днес на първо четене, на практика целта на Закона за вероизповеданията нямаше скоро да бъде изпълнена. Тоест, през цялата 2019 г. полагащата се на едно от вероизповеданията с най-големи дългове субсидия е нямало да бъде достатъчна дори за покриването на тези задължения. Те биха могли да бъдат покрити чрез продажба на религиозни имоти, но това е изключително чувствителна тема, а и размерът на сумата е относително малък спрямо 40-те млрд. лв. приходи в бюджета".

#1 hidden_in_the_shadows 09.03.2019 в 09:47:53

Защо ли нещо ме навежда на мисълта, че само дамите от ударната група на НАП са били изненадани, че круиза е нудистки

#2 dedo adji 09.03.2019 в 10:04:54

Маловажността не е основание за отмяна на глобата? Колко е принципен министърът! Налага глоби за бележки от 1.50лв. А какво прави, когато пълен ресторант отчита оборот от 6.50 на ден? Колко е глобата за танцьорите от с. Марково? 100лв, 200лв, 1000лв? Хазната направо ще прелее. А колко са взели като заплати бирниците под прикритие? Те ще се прибавят ли към глобата, като съдебни разноски или ще се поемат от бюджета? Министърът се забавлява. Още по-забавно е приключението на посетителите на нудисткия круйз. Там освен заплатите са платени и круйзните билети, които не са евтини. Събрани ли са глоби? И агентите изнудени ли са? Представете баланса на акцията. Става все по-забавно. За да бъде забавлението пълно и да се позабавлява и бедният народ, министърът да не се саможертва , а да публикува имената и длъжностите, а защо не и адресите и заплатите на другите смешници под прикритие. Иначе остава смешен само той. Откак свят светува бирниците са били обект на неприязън и осмиване. Като не стига хлябът, дайте на народа малко зрелище. На фона на тая смехория звучи цинично, че 8млн били незначителни спрямо приходите в бюджета. 8млн са незначителни а максимум 5-6000 от 2-те тайни операции не са. За да не се спестят разходи на чуждите разузнавателни служби. Дали и Доган ще Ви повярва г-н министре? Чуждите служби разполагат с много милиардни бюджети, в сравнение с нашите 40млрд. С 8млн бълха ще ги ухапе. И имат хиляди безплатни агенти. Срам ли ви е да признаете, че правите сделка под масата с ДПС, неизвестно срещу какво? Във всеки случай, не за запазване на етническия мир. Етнически мир у нас няма. Има етническа студена война, до 89г партизанска, след това откровена. И всяка отстъпка бетонира позициите на противника.

#3 hidden_in_the_shadows 09.03.2019 в 11:07:48

8-те милиона са опростени, не защото са маловажни, а защото все още има мислещи хора в нашата държава. Едно умно решение. И преди да ме наднете като защитник на исляма - искам да кажа, че е по-добре тези пари да бъдат опростени, отколкото да дойдат от Саудитска Арабия или Иран. Които с радост биха се включили със смешните за тях 4€ млн. Но после ще искат и нещо в замяна от нашите мюслита и ще стане грозно. За нас грозно, не за мюсюлманите. А това, че тази религия трябва да бъде преследвана от закона е друга тема, но малка България не може да подеме това течение. Следващият Адолф е роден вече, помнетем и думата.

#4 dedo adji 11.03.2019 в 01:14:03

Скрития на сянка, ти изглежда не си от мислещите хора в тази държава. И Бойко, уж захитря, а не схваща, че всяка сделка с ДПС се заплаща много скъпо. Не знам какво са му обещали, но съм сигурен, че ще го излъжат. 4млн евра се вадят от джоба на жилетката на султан Сауд, аятолаха или Ердоган. С какви средства са построени стотици джамии? От вноските на Хасан и Осман със съдраните шалвари ли? Можеш да бъдеш сигурен, че Доган не е дал една стотинка от приходите от Цанков камък. Той купува ТЕЦ. Откъде са стипендиите и издръжката на стотици ходжи, обучени и надъхани в Рияд, Техеран и Анкара?? От фондовете на мюфтийството ли? А Бойко плямпа, че нямало да плаща за проповедници на радикален ислям. Подир байрама. Подир байрама. То вече е платено и проповедниците са по места. И само най-тъпите се издават. Всяка сделка с ДПС е на загуба. И главната загуба е за България. Загу бата за контрагента в сделката не би ббила толкова важна, ако имаше друга сила, способна да поеме йправлението.

#5 GETI 11.03.2019 в 09:50:53

Из Конституция на Република България, която шайката от герб хвърлят в коша. Чл. 6 (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или ПРИВИЛЕГИИ, ОСНОВАНИ НА раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, РЕЛИГИЯ, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Чл. 13 (2) Религиозните институции са ОТДЕЛНИ ОТ ДЪРЖАВАТА * А на болниците не опрощават дългове! Обратно - Дянковчето взе милиард от здравето и къде го прасна? А хората защо изобщо плащат данъци? Да натрупат дългове, после да им ги опростят, за да не се радикализират и това да застраши националната сигурност! С какво мюфтийството заслужи този специален статус? Ами точно това застрашава сигурността, тези машинации и еквилибристики! И удря всички граници на чувство за непоносимост! Не трябва ли да им ги разсрочат за плащане, ако ще и за 99 години? Между другото така се прави на всякъде по света - погасителен план , главници ,лихви и т.н. Тия тарикати понеже парите не са техни си позволяват финансов произвол, който е пагубен за обществените отношения и доверието към институциите.

#6 GETI 11.03.2019 в 09:52:46

За който не е разбрал - официалната причина за опрощаване на дълговете на мюфтийството е уж с цел да не бъдат финансирани от друга държава. Мюфтийството дължало 8 милиона и за да ги върнат трябва да си изхарчат субсидията, което създавало опасност да се радикализират защото така оставали без пари. Ами нека всеки да заплаши, че ще се радикализира, ако не му се опростят данъците! Учудваме как някои хора чак сега разбират, че ГЕРБ и ДПС си играят заедно. Та те си карат така от първия мандат на Боко и основните им усилия отиваха тъкмо да крият това. За да дадат арабските проповедници, парите трябва да влязат в държавата, а дали ще влязат е въпрос, който трябва да реши властта. По същата логика дай да даваме пари на наркотрафикантите, щото иначе ще им дава колумбийската мафия.

#7 Winora 11.03.2019 в 13:58:36

Предлагам по-подходящо заглавие: "НАП под прикритие - от селско хоро, до голо хоро".

Новините

Най-четените