Сбиване пред "Александър Невски" заради "Нощните вълци"

Двама души се сбиха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" преди пристигането на руското мото-шествие на "Нощните вълци".

Полицията задържа мъжете и раздели множеството на площада пред храма с кордон.

На място се намират около 200 души, дошли да посрещнат похода с руски знамена, и още около 150 протестиращи срещу "рокерите на Путин", които скандират "Червени боклуци".

Събитието на "Нощните вълци" беше одобрено от "Столична община" въпреки призивите на общински съветници да не се допуска провеждането му заради риск от сблъсъци.

Край сградата на храм-паметника "Св. Александър Невски" са разположени бариери със знамена на Русия и България, флагове в цветовете на "Георгиевската лента", църковни хоругви и др.

Организатор на посрещането е Гражданско сдружение "Приятели на Русия и православния свят".

По план мотористите възнамеряват да влязат в църквата, за да запалят свещи в памет на загиналите руски военни през Втората световна война.

Входът на храма обаче е преграден от групата на протестиращите. На място има засилено полицейско присъствие.


Междувременно походът на мотористите премина по автомагистрала "Тракия", следван от полицейски кордон.

Очаквайте подробности

#1 TheRock 01.07.2016 в 13:28:59

А някой разбра ли че тия нещастници са минали през Турция??? Ловко лъжат и мажат! А преминаването им през Турция е договорено преди затоплянето на отношенията между Анкара и Москва. Така нещо да ви стопля под ушанките??? А, мурзилки???!!!

#2 TheRock 01.07.2016 в 13:33:53

Роби, разбрахте ли моторизираните болшевики кого почитат??? В България няма един загинал руски войник вследствие на бойни действия на територията на България. Има умрели от катастрофи, препиване, има разстреляни от самите руснаци за кражби, мародерство и изнасилвания. Стигнахме дотам да издигаме паметници на хора, които са разстреляни за изнасилване на българки! Пфу!!! Земята ще де разтвори под краката ви и ще ви погълне!!! Поганци!!!

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 01.07.2016 в 15:40:46

Аз така като гледам... украинско и грузинско знаме... Можеха да вземат и едно надупчено хитлеристко от ВСВ. Руски агресори такива. Свещи ще ми палят. Пред джамията или снагогата имало ли е протестиращи?

#4 TheRock 01.07.2016 в 15:55:26

А сме в седнали в момента в/у пъпа на проверената модерна цивилизация, за пръв път ни се дава такава удобност и сигурност… Граждани „губернски”, еб…вайте на воля последните хибридни конвулсии на Жужето. Оно си отива. Твърде много терористична кров разля и пушек надигна, за да си запази импо-трончето. Навремето Гитлер се промуши без следите към неговата „свръх-идея” да бъдат разкрити овреме, Джугашвилито разсейваше световното фнимание с „пролетарско непричастие”. Путлерот не требе да бъде изтърван от РФ-клетката си навънка! След още една година кагебурна анорексия монголо-хазарските „пролетарии” сами ше си го клъцнат. Ний да сме живи, по-вехтите и препатили „славянско-праваславни” братчеди. „Големият дедо/ви/Иванов” винаги се е крепил на глупостта и страха на русифилистичното губернско пето-агентурство. Износен трик, 21.век на християнското чилячество, в преобладаващата си част, спря да се фаща на таквиз пунтове. Остава, да не се подведем към непосредствени окървавявания.

#5 Vasun 01.07.2016 в 17:25:52

Фесове кирливи сте

#6 Waal1021 01.07.2016 в 17:36:12

До Vasun: И защо да сме "фесове кирливи"? Щото не обичаме самогон, махорка и вмирисана сельодка? Щото не посрещаме "братушките" ти с питка и паничка мед? Щото не желаем да виждаме арогантната рассиянска наглост да вее имперски знамена в НАШАТА (не твоята!) Родина? Щото не желаем разни самозвани "воини" в камуфлажни дрехи, обучавани от рассиянски главорези и клели се във вярност на чужда държава (Рассия)? Щото не желаем да сме крепостните селяни на 21 век? Крепостни селяни в една държава, която НИКОГА не е мислила доброто на България и винаги ни е продавала и предавала? Факти? Факти колкото искаш! А ти намери факти, които трябва да ме убедят, че тия главорези, подвизавали се в Крим и Донбас са мои братя! Не ТВОИ, а МОИ, защото със сигурност са ти братя или поне ти си го мислиш това!

#7 Vasun 01.07.2016 в 18:22:49

Значи, първото което е , аз никога не съм ги наричал "мои братя"...второ -не виждам какъв е проблема 20 рокера да минат през българия /проверени са от Данс, Манс и т.н/...нали е демокрация...трето -не съм казвал, че Русия ни мисли доброто, но в тази насока на разговор кой ни мисли доброто-"братска" Турция, "Братска Америка" или кой?....Дразня се от факта, че изведнъж станахме по-европейци от европейците, по американци от американците, че свалихме гащите и сме още по безгласни васали от по комунистическо...че американските джипове стоят постоянно пред президенството и недоразумението г-н Пл./ по Кеворкян/ е всичко друго но не и български президент....че въпреки близо 10 години прозападна политика и членство в мечтаният евросъюз ние сме почти на същото дередже-и че големият проблем за България, ако се разпадне ЕС , е че тези милиарди които идват не от фондовете на съюза, а от гастарбайтерите ни там ще секнат/защото те дават живот на държавата, а не друго/...и тази държава без реална икономика ще трябва да приеме още 1 млн хора тук, които да трябва да работят за по 250 евро. Защото благодарение на липсата на политици в България отстояващи българският интересни ние сме в същата кал, и най лошото уважаеми знаеш ли кое е -просто не виждам светлина...

#8 Vasun 01.07.2016 в 18:31:31

и последно-къде бяхте всички вие радетели за световен мир, когато Америка бомбардираше без разрешение на ООН Сърбия, когато влезе в Ирак, защото е имало ядрено оръжие/после се доказа обратното/, когато от Косово тя направи свой протекторат за свободно придвижване на оръжие и наркотици, когато "Демократизира" Либия, Сирия и т.н..и през Втората световна война, съм сигурен , че знаете за над 2500 български жертви вследстви на американските и английски бомбардировки , а иначе в устата ви е само Крим и факта че 50 руснаци ще минат ...а иначе не виждате,че минават хиляди мигранти,които са много по-добри от руснаците-възпитани изповядващи изконни европейски ценности и затова вече си имаме и малката Сирия в столицата

#10 deowin 01.07.2016 в 18:39:58

>"братска" Турция, "Братска Америка" Тези словосъчетания не се употребяват и, съответно, не можеш да ги сложиш в кавички все едно цитираш реториката на злите соросоиди. Такава реторика не съществува освен в главите на русофилите за да им е по-лесно да рационализират омразата си към тези, които за разлика от тях не лижат руски задници за копейки, като ги класифицират като гъзолизци като самите тях, само че на други гъзове. Реалността, обаче, е друга - протестиращите срещу върлуващата в България русофилия не са чуждопоклонници на някоя друга държава и лизачи на нечии чужди задници, а просто родолюбци, за които важната държава е една - България. >изведнъж станахме по-европейци от европейците, по американци от американците Всъщност, ако съдим по това, че болшинството от българския народ все още е силно русофилски настроено, то доста по-вярно би било да кажем, че сме станали.. тоест, останали по-руснаци от руснаците.

#11 Vasun 01.07.2016 в 18:50:32

Последният ми коментар в Кафето-просто отговорете на колегата BOOM

#13 vanko 02.07.2016 в 09:05:38

"Двама души се сбиха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" преди пристигането на руското мото-шествие на "Нощните вълци"." Аз и хората около мен се интересувахме от подобна "информация" в периода 6-7 клас. Това, че някакви питеци показали на какво са способни новина ли е? Що за жълта хроника?

Новините

Най-четените