Биячите от Враца са обвинени в умишлено убийство

Двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор Йорданов във Враца, ще бъдат обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Това съобщава БНТ, като се позовава на информация от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Първоначалната формулировка на обвинението срещу Иван и Десислав Дамянови беше "убийство по непредпазливост с причиняване на лека телесна повреда", за което максималното наказание е 5 години затвор.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства. Тя все още не е окончателна, тъй като предстои заключение от съдебно-медицинската експертиза", пише в съобщение на прокуратурата.

Преформулирането на обвинението означава, че ако братята бъдат признати за виновни, ще бъдат лишени от свобода за най-малко 15 години с горна граница от 20 години. Ако престъплението е в рецидив, максималното наказание може да бъде доживотен затвор без право на замяна.

Прокуратурата ще поиска и втора аутопсия на момчето от съдебни медици от ВМА, след като първият опит завърши с извода, че нараняванията по тялото на Тодор не са "причина за смъртта".

 

#2 bludniq_sin 14.01.2016 в 17:06:12

Смешна стана прокуратурата. Да си изменя обвинението когато цацата се провикне. Егати умишленото убийство след като във видео се вижда как момчето след боя стои право и разговаря с хора около него и в един момент колабира. Обвинението ми се струва, че или няма да мине или ще търпи други промени.

#3 Гризли 14.01.2016 в 17:47:05

Блудния, толкова си блуден, че чак мозъка ти блуждае в нищото... Това, че определено време е останал прав, не означава, че е добре! И теб да те ударят с една бухалка зад ухото може и да изкараш прав една минута и да се опитваш да обясниш какво чувстваш... А след това ще паднеш като талпа! Това означава ли, че този, който те е ударил, не е виновен? Всъщност не е, ти просто в един момент си решил да умреш от само себе си. Да си чувал за фатални вътрешни кръвоизливи, хематоми, поражения на вътрешни органи и други?! Може би за теб и намушкването с нож не е нищо особено... Просто си тече кръв 5-6 минути, ти обясняваш как ти става все по-студено, но иначе нищо ти няма... И в един момент просто падащ и умираш от само себе си... Не бързай да правиш такива умозаключения! Момчето е убито по особено жесток начин, без значение дали е починало веднага или след 2 минути. За тия изроди трябва доживотна присъда без право на обжалване!

#4 ru 14.01.2016 в 18:39:44

Кога ги намериха тези нови доказателства,между полунощ и днес сутринта още преди да отидат на работа???Или гледат да си вържат гащите ,че хората нещо много се разбунтуваха, вчера вечерта.

#6 Виктория Пенелопова 07 14.01.2016 в 21:13:22

Направа да падлудейш!! Ей, хора, в тази държава няма един, единствен, който да знае що е чест и достойнство. Че не са си чели учебниците - ясно, но да бяха прочели поне "Тримата мускетари". Днес е "лека" /щото "лекият" е звъннал", утре е "тежка", щото..., вдругиден ......момчето го няма и Враца е същият кенеф, какъвто винаги е била!

#9 Spider 14.01.2016 в 22:26:10

Е разреваха се врачани, и Сотир реши да се застрахова, за да не бъде наебан. А че е непредумишлено убийство при превишаване на условията за самоотбрана - да. Гризли, нито си съдия, не си личи и да си съдебен медик от коментарите ти. Ти просто си един афектиран тъпанар, които не може да вдене, че турбоселските изпълнения понякога имат фатален край.

#10 Гризли 18.01.2016 в 14:58:13

Паяк, точно защото понякога може да имат фатален край, трябва да има и адекватно доживотно решение! Изобщо не ме интересува тия "турбоселяци" дали случайно или нарочно са убили момчето! Факт е, че са били двама и са го били много! А е можело само с два шамара да минат! Но не са... Затова афектирания тъпанар иска доживотна присъда! Кой когото и да е провокирал, с каквото и да е, не заслужава смърт! Освен при неизбежна самоотбрана... А двама по-дебели души, нанесли 28 удара на някого, доста са се оляли със самоотбраната... Само ти пожелавам някой твой близък да не го срещат такива "турбоселяци"! Тогава друга песен ще запеете целия ти род

Новините

Най-четените